Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pääministeri Sipilä: Tilannekeskuksen ohjeistusta muutettiin äärijärjestöistä nousseen kohun takia

Suuri joukko ihmisiä osallistui rasismia ja fasismia vastustaneeseen Peli poikki -mielenosoitukseen Helsingissä lauantaina. Kuva: Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valtioneuvoston tilannekeskuksen ohjeistusta on muutettu viime viikonlopun tapahtumien takia.

Sipilä oli ulkomailla viime sunnuntaina, kun Suomessa nousi laaja julkinen keskustelu väkivaltaisten äärijärjestöjen toiminnasta. Huolen taustalla oli epäily uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa tapahtuneesta sivullisen pahoinpitelystä. Pahoinpidelty mies kuoli viime viikon perjantaina.

– Tilannekeskus päivittää minut sellaisista tiedoista, joista pääministerin pitää tietää. Nyt olemme päivittäneet ohjeistusta niin, että myös silloin, kun on kyse kansalaisten turvallisuuden tunteeseen liittyvistä asioista, niin minut kaivetaan esille, olin sitten missä päin maailmaa tahansa, Sipilä kertoi lauantaina.

– Tästä tapauksesta minulle ei tullut sunnuntaina tietoa, vaan vasta maanantaina. Silloin kirjoitin asiasta heti blogissani.

Tilannekeskus tuottaa reaaliaikaista turvallisuustapahtumatietoa valtioneuvostolle ja muille viranomaisille. Se informoi myös pääministeriä tarvittaessa 24 tuntia vuorokaudessa.

Marika Löf
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi