Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Maitobaari on auki aina - julkinen imettäminen saa osakseen enemmän hymyä kuin paheksuntaa

Emilia Kenttälä imettää kymmenkuista Erin-vauvaa myös huomaamattomasti rintarepussa. Samalla voi liikuskellakin, jos tarve vaatii. Kuva: Mirja Hussain

- Meillä ei ole huonoja kokemuksia julkisella paikalla imettämisestä. Yleensä saa hyväksyviä hymyjä osakseen, sanovat lahtelaisäidit Emilia Kenttälä ja Reetta Viitaila.

Samansuuntaiset ovat myös Karoliina Aholinin tuntemukset, joskin hänen mielestään Suomessa imettäjää katsotaan pitempään kuin esimerkiksi Irlannissa, jossa Aholin on myös asunut.

- Kun ensi kertaa imetin julkisella paikalla Prismassa, tuntui kuin kaupan valot olisivat olleet tavallista kirkkaammat. Kämmenet hikosivat, hän nauraa.

- Hyvin se meni, ja on mennyt sen jälkeenkin, hän lisää.

Imetyksen Tuki ry on valtakunnallinen yhdistys, joka toimii myös Lahdessa ja Hollolassa vapaaehtoisvoimin. Kuva: Mirja Hussain

Kaikki kolme seisovat kauppakeskus Karismassa tissinmuotoisen teltan edustalla. Maitobaariksi nimetty imetyspaikka oli pystytetty perjantaina kauppakeskukseen vauvaperheille suunnatun teemapäivän kunniaksi. Naiset ovat Imetyksen Tuki ry:n Lahden alueen vapaaehtoisia tukiäitejä, jotka on koulutettu antamaan toisille äideille vertaistukea kaikissa imetykseen liittyvissä asioissa.

Valtakunnallisen yhdistyksen Facebook-ryhmässä on peräti 22 000 jäsentä. Ryhmässä puretaan joskus pahaa mieltä imettäjän kohtaaman paheksunnan vuoksi, mutta asiaton kohtelu tuntuu olevan onneksi harvinaista.

"Imetys on niin luonnollinen asia kuin olla ja voi. En ole koskaan törmännyt negatiiviseen suhtautumiseen. Omat kokemukseni imetyksestä jäivät varsin lyhyiksi", kertoo Eeva-Liisa Virtanen, joka käväisi kauppakeskuksessa Onni- ja Samuli-poikiensa kanssa. Kuva: Mirja Hussain

- Sitä paitsi imetystilanne on usein niin huomaamaton, etteivät muut sitä edes huomaa, sanoo Kenttälä, joka on kehittänyt näppärän tavan imettää vauvaa siten, että tämä on rintarepussa. Silloin voi jopa liikuskella imettäessään.

- Keksin sen pakkotilanteessa, kun olimme reissussa ja vauva oli kiukkuinen. Se onnistuu myös kantoliinassa, hän vinkkaa.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi