Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Saako puistossa nukkua? Poliisi vastaa

Puistossa saa nukkua, mutta poliisi saattaa tulla herättämään ja tarkistamaan, että kaikki on kunnossa. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Ulkoilujärjestö Suomen Latu on haastanut suomalaiset viettämään lauantain ja sunnuntain välisen yön ulkona. Nukkua voi esimerkiksi laavulla, teltassa tai kotiparvekkeella. Mikäli haluaa ottaa haasteen vastaan voi halutessaan viettää yönsä vaikka lähipuistossa. Virkavalta tosin saattaa tulla häiritsemään unia.

- Jos partio osuu paikalle, tullaan varmasti herättämään ja katsomaan, että kaikki on kunnossa. Unia saa jatkaa, jos ollaan asiallisella asialla, komisario Taisto Kuhlman Hämeen poliisista sanoo.

Hän huomauttaa, että viikonloppuna on liikkeellä monenlaista kulkijaa ja puisto ei välttämättä ole mikään rauhallinen paikka nukkua.

- Tietenkään ei saa myöskään nukkua itselleen tai muille vaaraa aiheuttavassa paikassa.

Jokamiehenoikeuksien mukaan Suomessa saa oleskella tilapäisesti alueilla, missä liikkuminenkin on sallittua eli esimerkiksi telttailla riittävän etäällä asumuksista.

Ympäristöneuvos Pekka Tuunanen opastaa Ympäristöhallinnon sivuilla, että jokamiehenoikeuksien nojalla ei asuinrakennuksen pihapiiriin saa mennä. Pihapiirin laajuudelle ei ole Suomessa metrimääräistä määritelmää. Tuunasen mukaan tulijan pitää huomata saapuvansa yksityiseen käyttöön ajatellulle piha-alueella.

- Pihassa tulisi olla pihan tunnusmerkkejä, kuten hoidettua ympäristöä tai muuta sellaista. Pihan laajuus on siis hieman makuasia ja voi vaihdella paljon, Tuunanen kirjoittaa.

Nuku yö ulkona -haasteen tarkoituksena on kannustaa nauttimaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksista. Tempauksen takana oleva Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu yli 80 000 jäsentä 199 yhdistyksessä.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi