Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Länsimetro-selvityksen tekijä vaihtuu eturistiriidan takia

Selvityksessä halutaan tietää, miksi Länsimetron liikennöinnin aloittaminen on myöhästynyt lähes puolella vuodella ja mitä se mahdollisesti tulee Helsingin kaupungille maksamaan. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Länsimetron viivästyksen taustoja selvittämään valittu BDO Oy luopuu selvitystoimeksiannosta eturistiriidan takia. Yrityksellä on merkittävänä asiakkaana myös Espoon kaupunki, ja siksi Helsingin ja BDO:n kannalta on tärkeää, että selvityksen tuloksia voidaan arvioida ilman epäilyä tulosten riippumattomuudesta.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri kertoo STT:lle, että urakkaa tarjottiin nyt kilpailutuksessa toiseksi tulleelle, mutta yritys ei pysty ottamaan sitä vastaan, koska sen resurssit on sidottu jo muualle.

– Kolmanneksi tullut yritys, Deloitte Oy saa tämän, jos he ovat edelleen käytettävissä, sanoo Sauri.

Saurin mukaan kansainväliselle tilintarkastusyritykselle, Deloitte Oy:lle tarjotaan urakkaa tiistaina. Selvityksen pitäisi valmistua lokakuun loppuun mennessä.

– Kiirettä rupeaa pitämään, kun tällä tavalla päätös selvityksen tekijästä venyi.

Selvityksessä halutaan tietää, miksi Länsimetron liikennöinnin aloittaminen on myöhästynyt lähes puolella vuodella ja mitä se mahdollisesti tulee Helsingin kaupungille maksamaan. Länsimetroa rakennuttava Länsimetro Oy on 85-prosenttisesti Espoon ja 15-prosenttisesti Helsingin omistuksessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi