Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kesä ei ehtinyt kuivattaa kaikkia Jalkarannan monitoimitalon Jalon kosteusongelmia - loput lattiamateriaalit vaihdetaan ensi kesänä

Jalon sisäilmaongelmia on yritetty korjata kesän aikana kuivattamalla lattioita ja vaihtamalla lattiamateriaaleja. Kuva: Lauri Rotko

Jalkarannan monitoimitalossa Jalossa vaihdettiin lattiamateriaaleja kesäloman aikana. Viime syksynä käyttöön otettu rakennus ei ehtinyt olla käytössä edes puolta vuotta, kun ensimmäiset sisäilmaoireet alkoivat.

Deltapalkkien kohdalta poistettiin muovimatto niiltä alueilta, joissa kosteuspitoisuus oli kohonnut tai oli havaittu muita ongelmia. Näitä käytäviä ja luokkia kuivatettiin kesän ajan. Kosteutta ei kuitenkaan saatu kaikissa paikoissa laskemaan niin paljon, että uutta muovimattoa olisi voitu laittaa.

Niinpä paikoin pinnat maalattiin epoksipinnoitteella, joka läpäisee vesihöyryä ja sallii siten kosteuden poistumisen rakenteista. Uusi matto laitetaan ensi kesänä, kun lattia on todettu riittävän kuivaksi.

Henkilökunnan taukotilan lattian muovimatto vaihdettiin laattoihin. Myös teknisen työn tilan hajuhaittoja aiheuttanut kumilattiapinnoite vaihdettiin. Lisäksi kesän aikana musiikkiluokassa on ollut ilmanpuhdistin päästöjen poistamiseksi.

Jalon rakennustöillä on viiden vuoden takuu ja korjaustoimenpiteet tehdään takuutyönä.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi