Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Nojapyörällä eli nojakilla meno on leppoisaa eikä niskaan satu

Lahtelaisen Saila-Riitta Holopaisen ajopelinä on kinneri eli katettu nojapyörä. Reilun vuoden lajia harrastaneella Holopaisella on myös kevyempi nojakki.

Kun nojapyöräilijöitä alkoi näkyä Suomen teillä, kysyttiin usein, millaisen sairauden vuoksi he joutuvat pyöräilemään makaavassa asennossa.

- Ei nojakkiin yleensä minkään sairauden vuoksi vaihdeta. Nojapyöräily päinvastoin estää esimerkiksi harteita kipeytymästä, kun ajoasento on ihan toisenlainen kuin pystypyörällä, vakuuttivat Salonsaareen Asikkalaan kokoontuneet nojakkien omistajat.

Nojapyöräilijöiden Lowride Kopsuontie 2016 -tapahtuma oli koonnut 23 nojapyöräilyn harrastajaa tutustumaan päijäthämäläisiin ajomaastoihin. Retket suuntautuivat muun muassa Pulkkilanharjulle, Vierumäelle. Vuolenkoskelle ja Vesivehmaan ilmailumuseoon. Sunnuntaina tehtiin vielä saattokeikka Lahden suuntaan, johon osallistui vain osa nojakkiväestä.

- Nojapyörällä meno on leppoisaa ja maailma näyttäytyy hieman eri kulmasta kuin muille pyöräilijöille. Ikäkään ei ole mikään este. Kokoontumisemme vanhin osanottaja oli 80-vuotias ja hän tuli Nurmijärveltä nojapyörällä polkien, totesi tilaisuuden puuhamies Tero Lehtosaari Asikkalasta.

- Kyllä näillä tarvittaessa pääsee lujaakin. Kinnerien vauhti yltyy alamäissä helposti jopa 80 kilometriin tunnissa. Kansainvälinen pyöräilyliitto kielsi kuitenkin osallistumisen alan kilpailuihin jo 1930-luvulla, kun nojapyörät olivat ihan ylivoimaisia, kertoi tamperelainen Jori Montonen.Hänen mukaansa nojapyöräilijöille sattuvat onnettomuudet eivät ole yleensä yhtä vakavia kuin pystypyöräilyssä.

- Tässä ei törmäystilanteessakaan lennetä tiehen pyörän yli.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi