Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sipilä: Britannian eroprosessin aloittaminen realistinen alkusyksystä

Pääministeri Juha Sipilä pui tänään brexitiä EU-ministerivaliokunnassa ja suuressa valiokunnassa. LEHTIKUVA / Markku Ruottinen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Britannian pitäisi mahdollisimman pian päästä varsinaiseen eroprosessiin Euroopan unionista, ettei väliaika äänestyksen ja prosessin käynnistämisen välillä veny liikaa.

Sipilän mukaan on selvää, että Britannia tarvitsee kuitenkin hieman aikaa omien riviensä suoristamiseksi. Hän uskoo, että realistinen aika eroprosessin aloittamiseen on alkusyksyllä.

Pääministeri kommentoi brexit-tilannetta tiedotusvälineille vierailtuaan eduskunnan suuressa valiokunnassa. Valiokunta evästi häntä Brysselissä huomenna alkavaa EU:n huippukokousta varten.

Pääministeri totesi, että Britannia tulee jatkossakin olemaan äärettömän tärkeä kumppani sekä EU:lle että Suomelle. Sipilän mukaan brexitin toteuttamiseen tarvitaan yhteinen ja asiallinen prosessi.

– Kosto- ja muut puheet täytyy unohtaa, hän linjasi.

Lisäksi Sipilä muistutti, että Britannia säilyy vielä ainakin kaksi vuotta jäsenenä, eli erolla ei ole välittömiä muutoksia.

Sipilä ei usko, että Britannian osalta tulee samanlaista järjestelyä kuin Norjalla on EU:n kanssa, vaan että maalle tulee jokin oma rakenne, josta neuvotellaan eroprosessin aikana. Norjan mallissa maa maksaa EU:lle, jotta sillä on pääsy unionin sisämarkkinoille.

Pääministeri ei myöskään usko, että brexitillä olisi välitöntä vaikutusta Suomen ensi vuoden budjettiin.

Eduskunta keskustelee brexitistä perjantaina

Eduskunta kokoontuu täysistuntoon perjantaina aamupäivällä. Eduskunta kertoo Twitter-tilillään, että istunnon aiheena on pääministerin ilmoitus brexitistä. Eduskunta tviittaa, että tarkempi menettelytapa istunnon kulusta on vielä tekeillä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi perjantaina aikovansa antaa pääministerin ilmoituksen Britannian EU-eron vuoksi. Sipilä sanoi sopineensa asiasta eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan (ps.) kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi