Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rekat oikovat jalkakäytävän kautta, sisääntuloreitit tukossa - Metsäkankaan Siwan pysäköintiongelmiin tulossa helpotusta

Metsäkankaan Siwan parkkipaikalla on ollut kesällä ongelmia pysäköinnissä ja tavarakuljetuksissa. Keväällä aluetta muokattiin niin, että kevyen liikenteen väylä olisi turvallinen. Samalla parkkialuetta jaettiin istutuksilla, joka kuitenkin on aiheuttanut sen, että rekat eivät pääse ajamaan tavarakuljetuksia kaupan takapihalle. Siwan henkilökunta kertoo, että parkkipaikan ongelmista on tullut valituksia niin asiakkailta kuin kuskeilta.

Monet tavarankuljettajat toimittavat ensin tilaukset tien toisella puolella olevaan S-marketiin ja sen jälkeen Siwaan. Enää rekat eivät pääse suoraan tien toiselle puolelle, vaan kuskit kiertävät Hakkapeliitankadun kautta. Osa kuskeista on päättänyt tämän takia oikaista kiireessä jalkakäytävän ja nurmikon kautta, minkä takia kivetys on kaatunut ja nurmikkoon on painunut syvät renkaanjäljet.

Teoria ja käytäntö eivät kohtaa

Lahden kaupungin projekti-insinööri Matias Varpa kävi katsomassa pihan tilannetta ennen juhannusta. Kaupunki on saanut aiheesta useampia yhteydenottoja. Varpan mukaan rekan tulo pihaan pitäisi teoriassa toimia, mutta nyt teoria ja käytäntö eivät kohtaa.

- Urakoitsijan kuorma-autolla kokeiltiin, että pihaan pääsee. Silloin ei kuitenkaan tullut ketään vastaan, Varpa sanoo.

Rekkojen sisääntuloreitti on sama, jota Siwan asiakkaat ja viereisen Salpausselän kirkon kävijät käyttävät. Sisääntuloreitistä mahtuu hädin tuskin ajamaan kaksi henkilöautoa rinnakkain. Siwan henkilökunta kertoo, että se, miten pihasta tullaan sisään ja ulos on aiheuttanut asiakkaissa hämmennystä.

Ainakin istutuksia lyhennetään

Kirkossa pidetään konfirmaatiotilaisuuksia, ja sen pihasta lähdetään lasten leireille. Leiribussit ovat joutuneet hakemaan lapsia S-marketin pihasta, kun bussi ei ole taipunut kääntymään Siwan pihaan. Viime sunnuntain konfirmaatiotilaisuuden aikana Siwan asiakkaat eivät päässeet pysäköimään, kun piha oli täynnä konfirmaatiovieraiden autoja. Pihalta on varattu viisi paikkaa Siwan asiakkaille. Myös ihmisten poistuessa kirkolta oli sisääntuloreitti tukossa.

Siwan viereen on tehty levennys, johon kuljetusrekka voi taipua pihaan tultaessa. Levennykselle on myös ajoittain pysäköity autoja, minkä takia henkilöautoillakin on ollut vaikeuksia päästä parkkipaikalta pois.

- Keskustelen liikennepuolen ihmisten kanssa, jos siihen voisi laittaa pysäköintikieltomerkin. Myös suojatietä voitaisiin harkita kevyenliikenteenväylälle, kertoo Varpa.

Ainakin parkkipaikan istutuksia lyhennetään, jotta sisääntuloreitti olisi leveämpi.

Pakettien haku hankalaa

Siwan pihaan tulee tavarakuljetuksia useita kertoja päivässä. Henkilökunta kertoo, että kauppa on alueen ainoa postipiste, minkä takia asiakkaat hakevat joskus isojakin paketteja. Osa asiakkaista on joutunut jättämään autonsa viereisen S-marketin pihaan.

Alueelle on tulossa kaavan mukaan vielä kahdeksan kerrostaloa. Myös Siwan vieressä oleva matala rakennus puretaan talojen tieltä myöhemmässä vaiheessa.

Sonja Parkkinen
sonja.parkkinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi