Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Peikon Topi Paananen: Brexit hillitsee investointihaluja Britanniaan

Peikko kehittää jatkuvasti uutuuksia. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelaisen Peikko Groupin 170 miljoonan euron viennin arvosta Britannian osuus on viiden miljoonan euron luokkaa. Yhtiöllä on Englannissa tällä haavaa 6-7 henkeä työllistävä myyntitoimisto, ja se on päässyt maassa hyvin liikkeelle omalla markkina-alueellaan.

Peikko Group valmistaa teräksisiä teräspalkkeja, joita käytetään muun muassa koulujen, sairaaloiden ja toimistorakennusten runkoihin.

- Tässä vaiheessa on vaikeaa arvioida Brexitin seurauksia, koska vielä ei tiedetä, mitä tapahtuu. Ison-Britannian toimilla on aina ollut vaikutusta muualle. Vaikutukset voivat olla radikaalejakin, mutta aika näyttää, pohtii yhtiön toimitusjohtaja Topi Paananen.

Peikon tilanteeseen Englannissa voi vaikuttaa poliittinen epävakaus ja sen vaikutus esimerkiksi koulu- ja sairaalainvestointeihin.

Paanasen mukaan Brexit ja sen aiheuttama valuuttamarkkinoiden epävakaus vaikuttavat nyt ainakin siihen, että investoinnit Britanniaan vaativat aiempaa suurempaa harkintaa.

- Meillekin tarjottiin vastikään pienehköä yritystä Britanniasta, mutta tässä tilanteessa emme hirveän innokkaasti katsele sellaisia steppejä.

Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi