Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Brexit yllätti Päijät-Hämeen Yrittäjien Outi Hongiston - "Ei ole totta!"

Britannia äänesti torstaina EU:sta lähdön puolesta. Kuva: Lehtikuva

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtajan Outi Hongiston Iso-Britannian päätös lähteä EU:sta yllätti täysin, vaikka mahdollisen eron seurauksia Suomen Yrittäjien kanssa olikin ruodittu.

- Oikeesti! Ei ole totta! kuului Outi Hongiston ensimmäinen kommentti, kun Etelä-Suomen Sanomien toimittaja tavoitti hänet juhannusaattoaamuna mökiltä. Päivän uutiset olivat häneltä vielä näkemättä, koska hän uskoi viime hetkeen saakka EU:ssa säilymisen kannan kuitenkin voittavan.

- Britannian ero EU:sta vaikuttaa vientiyritysten lisäksi monella alueella, kuten työvoiman liikkuvuuteen ja opiskeluun. Ero vaikuttaa koko maassa yhtä lailla. Britannia on ollut ennen kaikkea metsäteollisuuden vientimaa eikä sen alan yrityksiä toisaalta Päijät-Hämeessä ole. Silti moni alueen yritys vie Britanniaan ja toimii siellä, sulattelee Outi Hongisto erotietoa.

Suomen Yrittäjien mukaan Iso-Britannian EU-ero heikentää Suomen taloutta ja aiheuttaa unionissa kriisin, joka vaikuttaa myös suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Iso-Britannia on Suomen kuudenneksi tärkein vientikohde ja tavaraviennin arvo oli viime vuonna noin 2,8 miljardia euroa. Palveluviennin osuus on suhteessa suurempi kuin tavaraviennin. Britanniassa asuu noin 30 000 suomalaista.

Kuva: STT-Lehtikuva
Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi