Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Terveysvakuutuksista tullut superhitti - hinnoittelu on tylyä köyhille perheille

Lahtelainen Marika Suopohja on hankkinut vakuutukset lapsilleen, joskaan aivan pieniin kuluihin hän ei hae korvauksia vakuutusyhtiöltä. Suopohjan keskustelukumppanina on Mehiläinen oyj:n lääkäri Mika Liukkonen. Kuva: Katja Luoma

Yksityiset terveysvakuutukset ovat olleet myyntimenestys. Tämän vuoden alussa lasten vakuutuksia oli 446 000 alaikäisellä ja aikuisten vakuutuksia puolestaan oli lähes 399 000 täysi-ikäisellä henkilöllä. Jälkimmäiseen lukuun eivät sisälly ne vakuutukset, joita työnantajat ovat ottaneet henkilökunnalleen.

Finanssialan keskusliiton luvuista ilmenee, että vakuutettujen lasten määrä on kuudessa vuodessa kasvanut yli 60 000:lla, ja vakuutuksen ottaneiden aikuisten joukko on kasvanut noin 70 000:lla.

Johtaja Jussi Ilveskoski Vakuutusyhtiö Turvasta arvioi, että yksityisten terveysvakuutusten menekki on vakaassa kasvussa. Mitään suosion räjähdysmäistä nousua ei ole silti ole koettu.

- Aika paljon nimenomaan lapsille otetaan sairauskuluvakuutuksia, silloin kuin niitä on varaa ottaa. Ne eivät ole ihan halpoja tuotteita, joten niiden ottaminen on perheen taloudellisesta asemasta kiinni.

Satoja euroja vuodessa

Useamman lapsen vakuuttaminen merkitsee perheelle helposti satojen eurojen menoerää vuodessa. Yksityisiä vakuutuksia silti suositaan, koska monet vanhemmat arvioivat saavansa jälkikasvulleen yksityiseltä puolelta sekä nopeampaa että parempaa palvelua kuin julkiselta puolelta.

Lasten vakuutukset kattavat tapaturmista ja sairauksista koituvat kulut. Ei ole harvinaista, että vakuutuksia on otettu lapsille jo äidin raskausaikana. Vakuutusehdoissa ja korvaussummissa on yhtiökohtaisia eroja.

Korvausjohtaja Vesa-Matti Kultanen Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fenniasta vakuutusyhtiöstä sanoo yksityisten vakuutusten hintojen vaihtelevan muutamasta kymmenestä eurosta satoihin euroihin.

100-vuotiaaksi asti

Vakuutuksia markkinoidaan myös elinikäisenä turvana, jota voidaan muunnella ikäkausien mukaan jopa 100 vuoden ikään asti.

Vastaava lääkäri Mika Liukkonen Mehiläinen-konsernin Lahden lääkärikeskuksesta arvioi, että lapsiasiakkaista vähintään 80 prosenttia on vakuutettu.

Aikuisista asiakkaista sairauden varalta vakuutettujen osuus on Liukkosen mukaan noin puolet. Vielä viisi vuotta sitten heitä oli ehkä yksi viidestä. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on neljällä viidestä aikuisasiakkaasta.

Mehiläisen sairaalapotilaista vakuutettuja on peräti 90 prosenttia.

- Vakuutusbisnes on meilläkin iso bisnes, sanoo Liukkonen.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi