Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi epäilee Espoon Matinkylän autopaloja tuhopoltoksi

Pääkaupunkiseudulla on ollut viime päivinä useita tulipaloja, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Poliisi tutkii Espoon yöllisiä paloja törkeänä vahingontekona. Matinkylän Vilpunkadun parkkipaikalla sytytettiin poliisin mukaan puoli kolmelta yöllä kaksi autoa tuleen. Kuumuuden ja liekkien voimasta palo levisi kahteen muuhun autoon ja yhteen sivuvaunulliseen moottoripyörään. Myös ne paloivat käyttökelvottomiksi.

Poliisi kaipaa vihjeitä silminnäkijöiltä tai asiasta muuten tietäviltä. Heitä pyydetään ottamaan yhteyttä numeroon 0295413 031 tai sähköpostitse vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Komisario Jyrki Kallio Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta.

Poliisi suorittaa teknistä tutkintaa ja selvittää, miten ajoneuvot oli sytytetty. Tässä vaiheessa viranomaisilla ei ole tietoa mahdollisesta tekijästä.

Palomestari Raimo Rasijeffin mukaan kyseessä oli mitä ilmeisimmin tuhopoltto, koska kaksi ensin palanutta ajoneuvoa sijaitsi 20 metrin päässä toisistaan.

– Tuskin ne itsestään olivat syttyneet, hän sanoo.

Palossa oli ainekset vielä vakavampiinkin vahinkoihin, koska parkkipaikka oli täynnä autoja. Rasijeffin mukaan liekkien sammuttamisessa piti urakoida kunnolla, koska autojen renkaat olivat ehtineet räjähtää kuumuudessa ja syttyä palamaan, jolloin niitä on vaikeampi sammuttaa.

Helsingissä on viime aikoina tapahtunut useita epäiltyjä tuhopolttoja. Poliisi kertoi viime viikolla ottaneensa kiinni miehen, jota epäillään useista pääkaupungissa viime aikoina sytytetyistä tulipaloista. Rasijeffin mukaan Espoossa ei ainakaan hänen tietojensa mukaan ole tapahtunut viime aikoina muita tuhopolttoja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi