Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Linnanmäki yhdistää virtuaalitodellisuuden huvipuistoajeluun

Virtuaalitodellisuus on Linnanmäellä ohjelmoitu osaksi vanhaa Linnunrata-sisävuoristorataa. Kuva: Kai Sinervo

Helsingin Linnanmäellä ei tänä kesänä nähdä varsinaisesti uutta laitetta, vaan vanha sisävuoristorata Linnunrata päivitetään Linnunrata eXtraksi. Tuttu avaruusvuoristorata kiljutaan nyt läpi virtuaalilasit päässä.

Laskettelulaseilta näyttävien lasien avulla vuoristoratavaunun liike yhdistyy 360-asteiseen videomaailmaan, joka Linnunradassa on avaruusteemainen. Lasit päässä laitteen vauhti tuntuu hurjemmalta ja vaunun kallistukset suuremmilta.

Lasten Päivän säätiön toimitusjohtajan Pia Adlivankin mukaan virtuaalitodellisuus tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia huvipuistoille.

- Käytännössä sen voisi yhdistää mihin tahansa laitteeseen. Valittavana voisi olla vaihtoehtoisia teemoja ajeluun, kuten esimerkiksi seikkailu veden alla, viidakossa tai kauhumaailmassa, Adlivankin sanoo.

Linnanmäki ottaa virtuaalitekniikan käyttöön ensimmäisenä Pohjoismaissa. Inspiraatiota on haettu Saksan Europa Parkista, missä avattiin syyskuussa 2015 maailman ensimmäinen virtuaalitodellisuutta hyödyntävä vuoristorata. Linnanmäen tarjoama matka virtuaalitodellisuuteen on virtuaaliajeluja kehittävän VR Coasterin toteuttama.

Linnunrata-vuoristorataa pääsee edelleen ajelemaan myös ilman virtuaalilaseja. Adlivankin uskoo, että lasien tarjoama lisäsäväys on erityisesti nuorten suosiossa.

- Ehkä vanhemmat ajavat tavallisen kierroksen, ja lapset hyppäävät virtuaalimaailmaan. Virtuaalisuus sopiikin parhaiten tällaisiin ei liian hurjiin laitteisiin, joihin se tuo sopivan lisän elämykseen, hän sanoo.

Linnunrata eXtra avataan kävijöille perjantaina.

Kaisa Uusitalo
kaisa.uusitalo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi