Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Skinnarin ystävät muistelevat poisnukkunutta: "Uniikki ihminen"

Pitkän uran poliitikkona tehnyt Jouko Skinnari siunattiin tänään lauantaina. Skinnari kuoli huhtikuussa sairastettuaan pitkään syöpää.

Laajassa saattoväessä oli paljon ystäviä, jotka olivat tunteneet Jouko Skinnarin useiden vuosikymmenien ajan.

- Jouko oli ystävänä samanlainen kuin poliitikkonakin. Toisen huomioonottava, huumorintajuinen, uskollinen ja lojaali, muistelee Pentti Arajärvi (sd.), joka oli Skinnarin ystävä yli 40 vuoden ajan.

Alunperin Arajärvi ja Skinnari tutustuivat eduskunnassa, ja kun vuodessa istuttiin sadassa yhteisessä kokouksessa, ystävyys laajeni myös vapaa-ajalle. Skinnari ja Arajärvi kirjoittivat kaksi kirjaakin yhdessä.

- Jouko oli myös Tarjan ystävä, Arajärvi sanoo, ja pahoittelee, ettei presidentti Tarja Halonen päässyt tilaisuuteen ulkomaanmatkan takia.

- Joukossa oli se jännä piirre, että hän oli aina vaatimaton, eikä nostanut itseään esiin. Sen huomaa vasta, kun katsoo hänen työtään pitkällä aikavälillä, Jouko Skinnarin 40 vuotta tuntenut Eero Heinäluoma (sd.) sanoo.

- Jouko oli poikkeuksellisen valoisa ihminen, asialleen omistautunut ja kelpaa esimerkiksi kaikille nykyisillekin kansanedustajille. Todella uniikki ihminen, Heinäluoma sanoo.

- Minulle Jouko oli opettaja ja perehdyttäjä. Hänen ensimmäinen huolensa olivat aina muut ihmiset. Muistan hänet avarakatseisena ja uteliaana ihmisenä, kertoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Lahdessa Skinnari muistetaan myös aloitteellisena poliitikkona, joka teki paljon kotikaupunkinsa kehittämiseksi. Skinnari oli mukana muun muassa oikoradan ja Z-junan saamisessa ja kannatti Sibeliustalon rakentamista.

- Jouko liikkui monenlaisissa ympäristöissä, ja mietti aina, miten Lahti voisi hyötyä. Hänellä oli monia ehdotuksia kansainvälisistä yhteyksistä, yritystoiminnasta ja matkailustakin, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta sanoo.

- Kansanedustajana hän oli aktiivisuudessaan aikaansa edellä, Myllyvirta toteaa.

Jouko Skinnari

Syntyi 12.8.1946 Lahdessa.

Ylioppilas Lahden Lyseosta 1965.

Oikeustieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta 1969.

Ennen poliittista uraansa toimi urheilutoimittajana Yleisradiossa ja Etelä-Suomen Sanomissa vuosina 1963-1969 ja Kansaneläkelaitoksen henkilöstöasiain lakimiessihteerinä vuonna 1971.

Rafael Paasion hallituksen poliittinen sihteeri 1972.

Kansanedustaja vuosina 1980-2015. Skinnari on eduskuntatyön pitkäaikaisin työntekijä. Kansanedustajaksi hän nousi varamiehen paikalta 26.9.1980.

Skinnari toimi yli 22 vuotta puhemiesneuvoston jäsenenä ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan, talousvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaoston puheenjohtajana.

Työskenteli toisena valtiovarainministerinä vuosina 1997-1999.

Lahden kaupunginvaltuutettu 1977-2012.

Useita maakunnallisia luottamustehtäviä. On ollut esimerkiksi Päijät-Hämeen maakuntahallituksen ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän puheenjohtaja.

Sai valtiopäiväneuvoksen arvonimen helmikuussa 2016 ensimmäisenä päijäthämäläisenä kansanedustajana.

Skinnari kuoli pitkäaikaiseen sairauteen Lahdessa 21.4.2016.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi