Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Oletko maistanut lihamukia, Anna Puu?

Laulaja Anna Puu. Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois

Anna Puu palaa pitkältä keikkatauolta ja julkistaa uuden levynsä perjantaina Lahdessa.

Neljännen albumisi otsikko on Rakkaudella, Anna Puu. Kuinka monta rakkauslaulua sillä on?

- Kahdeksan selkeästi, ja yhden voi sellaiseksi tulkita. Levyllä on yhdeksän laulua. Rakkaus herättää sen verran vahvoja tunteita, että se inspiroi kirjoittamaan. Tekstit ovat aika omakohtaisia. Omasta kokemuksesta on helpompi kirjoittaa.

Äänititte osan levystä Yhdysvalloissa Pohjois-Alabamassa. Miksi?

- Teimme siellä pohjia kaksi viikkoa. Halusin musiikkiin amerikkalaista suuruutta ja tilan tuntua. Emme treenanneet bändin kanssa ennen matkaa. Halusin katsoa, kuinka ympäristö vaikuttaa, ja kyllä sen vaikutus levyltä kuuluu. Tosi hyvä reissu. Sain tuottaja Jukka Immosen kanssa selkeän ajatuksen, mihin suuntaan levyn musiikkia viedään.

Virtasiko läheisestä Tennessee-joesta levylle country-vaikutteita?

- Country on siellä tosi kova juttu, mutta tällä levyllä niitä vaikutteita on vähemmän kuin aiemmilla. Haluan joskus tehdä kantrahtavan levyn, mutta sen aika ei ollut vielä.

Palaat pitkältä keikkatauolta. Milloin viimeksi olet ollut kiertueella?

- Tein edellisen oman oikean keikkani toukokuussa 2014. Onhan siitä kauan. Kaksi kesää on mennyt keikkailematta, mutta ensi kesänä räjähtää. Saan hyvää vieroitushoitoa, kun syksyn keikat alkavat.

Oletko jo maistanut Lahden kansallisruokaa lihamukia?

- Kerran taisin. En muista miltä se maistui, mutta en ole niin suuri lihan ystävä, että pelkästään lihaa söisin. Olen asunut yhden kesän Lahdessa. Outokummussa, josta olen kotoisin, oli niin vähän kesäduuneja, että siskoni kummisetä hoiti minulle Lahdesta töitä. Olin rakennustyömailla maalarin apulaisena ja insinöörin aputyttönä. Vedin nauloja laudoista ja rakensin hissikulua.

Esiinnyit rasismin vastaisessa Meillä on unelma -mielenosoituksessa Helsingissä. Kuinka paljon turvapaikanhakijoita on sopivasti?

- Eihän ketään voi sotatantereelle jättää. Meidän velvollisuus on auttaa niitä, joiden henki on uhattuna. Totta kai maahanmuuttoa saa kritisoida ja siitä olla huolissaan, mutta toivon, että ihmiset miettisivät edes 10 sekuntia ennen kuin painavat sammakon eetteriin. Minun unelma on se, että asioista voitaisiin rakentavasti keskustella. Toistaiseksi keskustelu on ollut huutoa ääripäiden välillä. En jaksa lukea aihetta käsitteleviä verkkokeskusteluja ilman, että aivoihin sattuu.

Luetko verkosta sinua käsitteleviä keskusteluja?

- En. Olen tehnyt sellaisen periaatepäätöksen, ja siinä pysyn.

Teet marras-joulukuussa UMO:n kanssa joulukonserttikiertueen. Milloin aloitat jouluhössötyksen?

- Ihan viimeisellä viikolla. En ole se tyyppi, joka ripustaa ensimmäisenä valot parvekkeelle. Ymmärrän kyllä niitä, jotka yrittävät rauhoittaa arjen kiirettä hakeutumalla joulun tunnelmaan aikaisemmin.

Anna Puu tänään Lahden Amarillossa, Aleksanterinkatu 10.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi