Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Naiset näkyvät edelleen mediassa miehiä vähemmän

Naiset näkyvät edelleen mediassa selvästi miehiä vähemmän. Vaikka hieman yli puolet maailman väestöstä on naisia, vain joka neljäs mediassa esiintyvä on nainen. Median käyttämistä asiantuntijoista vain viidennes on naisia. Pohjoismaissa tilanne on vain vähän muuta maailmaa parempi.

Tiedot ilmenevät sukupuolten tasa-arvoa uutismedioissa mittaavasta raportista Global Media Monitoring Project 2015. Tasa-arvoa edistävästä työstä huolimatta naisten näkyvyys mediassa on samalla tasolla kuin edellisessä vertailussa viisi vuotta sitten.

Raportin sisällöstä kertoi Suomessa sosiaali- ja terveysministeriö. STM:n tiedotteessa muistutetaan, että naisten ja miesten yhtäläiset mahdollisuudet osallistua julkiseen keskusteluun ja päätöksentekoon sekä tulla kuulluiksi ovat demokraattisen yhteiskunnan perusta.

Erääksi keinoksi parantaa tasa-arvoa ehdotetaan tietoisuuden lisäämistä toimittajien keskuudessa. Pohjoismaissa vietetään tänä vuonna lehdistönvapauden 250-vuotisjuhlavuotta.

Suomi on ensimmäisellä sijalla kansainvälisessä Toimittajat ilman rajoja -järjestön lehdistönvapausvertailussa ja muutkin Pohjoismaat ovat kymmenen parhaan joukossa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi