Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tästäkin tämä mies muistetaan kauan: Jouko Skinnari uhmasi omiaan ja kannatti Sibeliustalon rakentamista

Lahden Sibeliustalo valmistui vuonna 2000. Kuva: Katja Luoma

Sibeliustalon rakentaminen oli lahtelaisessa kunnallispolitiikassa katkera riidanaihe 1990-luvun lopulla. Kaupunginjohtaja Kari Salmi (sd.) ajoi talon rakentamista, mutta valtuusto repesi hankkeen kannattajiin sekä vastustajiin. Voimasuhteet olivat jokseenkin tasan.

Tämän viikon torstaina edesmennyt kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) asettui tuolloin valtuustoryhmänsä enemmistöstä poiketen kannattamaan talon rakentamista. Muutama muu puoluetoveri oli samalla kannalla, ja heidät erotettiin ryhmästä.

Yhden äänen enemmistöllä tehty rakentamispäätös tuli tiukkaan saumaan, kun kaupunkia riivasi noin 26 prosentin työttömyysaste ja kuntavaalit lähestyivät.

- Jokke näki talon merkityksen ja tartuntapinnan tulevaisuuden kannalta, kiittää Kari Salmi.

Hän tunsi Skinnarin kouluvuosilta lähtien vaikka he olivat eri kouluissa. Salmi oli apulaisupunginjohtaja Aarre Santeron työtoveri ja perhetuttu, ja Santero puolestaan oli Skinnarin appiukko.

- Jokke oli erittäin aktiivinen henkilö. Hän seurasi ympärillä olevia tapahtumia ja poimi asioita, joihin hän tarttui ja lähti viemään eteenpäin.

Jos kaksikon näkemykset Sibeliustalosta kävivät yksiin, niin Lahden eteläisestä kehätiestä ne eivät käyneet. Skinnari oli Renkomäen vaihtoehdon puolella, kun taas Salmi kannatti Launeen linjausta.

- Ei se meidän välejämme häirinnyt.

Sosiaali- ja terveysasiat olivat valtiopäiväneuvos Jouko Skinnarin suvereenia kotikenttää, mutta hänen mielenkiintonsa ulottui Salmen mukaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

- Hän oli ensimmäisiä, jotka korostivat Lahdessakin EU:n ja kansainvälistymisen merkitystä. Joskus väki vähän ihmetteli, kun Jokke maakuntaliiton puheenjohtajanakin aloitti puheensa EU-tason asioilla.

Kari Salmi työskentelee edelleen Lahden kaupunginvaltuutettuna.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi