Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Valtiopäiväneuvos Jouko Skinnari on kuollut

Jouko Skinnari. Kuva: Juha Peurala

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja, lahtelainen poliitikko Jouko Skinnari on kuollut. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tiedon vahvistaa Jouko Skinnarin poika Ville Skinnari, joka on jatkanut isänsä poliittista uraa SDP:n kansanedustajana.

Jouko Skinnari teki pitkän poliittisen uran. Hän oli Lipposen I hallituksen toinen valtiovarainministeri vuosina 1997-1999. Hämeen vaalipiiristä hänet valittiin kansanedustajaksi vuosina 1980-2015. Hän ehti toimia kansanedustajana peräti 35 vuotta. Hän aloitti uransa eduskunnassa ensin sosiaalivaliokunnan sihteerinä ja nousi sitten kansanedustajaksi varamiehen paikalta syyskuussa 1980.

Skinnari oli sairastanut syöpää, ja hän menehtyi sairauden murtamana. Jouko Skinnari oli syntynyt vuonna 1946. Hän oli koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti.

Hänen pitkä poliittinen uransa sai hiljattain korkean tunnustuksen, kun Skinnari sai valtiopäiväneuvoksen arvonimen. Skinnari oli ensimmäinen päijäthämäläinen kansanedustaja, jolle on myönnetty valtiopäiväneuvoksen arvonimi.

Arvonimen perusteluissa todetaan, että Skinnari on toiminut yli 22 vuotta puhemiesneuvoston jäsenenä sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan, talousvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaoston puheenjohtajana.

Merkittäviä maakunnallisia tehtäviä valtiopäiväneuvos Jouko Skinnarilla on ollut Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajuus 1989-1997 ja 1999-2003, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän puheenjohtajuus 2003-2012 sekä Lahden kaupunginvaltuuston jäsenyys 1977-2012.

Valtiopäiväneuvos Skinnari oli kuollessaan 69-vuotias. Hänellä oli puoliso ja kaksi aikuista lasta sekä viisi lastenlasta.

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi