Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomalaiset syövät hurjat määrät leipää vuodessa - eniten syödään kotimaista leipää

Tumma leipä maistuu suomalaisille kotona, vaalea kodin ulkopuolella. Kuva: Katja Luoma

Suomalaiset syövät keskimäärin yli 40 kiloa leipää vuodessa, selviää Leipätiedotuksen tilastoista. Eniten syödään suomalaista leipää, yhteensä 34 kiloa.

-Päivittäin suomalainen söi leipää noin 110 grammaa, mikä vastaa 3-4 viipaletta tuoreleipää tai kymmentä palaa kuivaleipää. Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun, kertoo tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen Leipätiedotuksesta.

Eniten suomalaiset syövät kotona tummaa leipää. Sen sijaan kodin ulkopuolella syöty leipä on vaaleaa.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X