Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sipilä: Turkki voi päästä EU-jäseneksi vain uudistusten kautta

Turkin pääministeri Ahmet davutoglu (vas.) sekä Suomen pääministeri Juha Sipilä tapasivat tänään Helsingissä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Suomen tukeneen Turkin EU-jäsenyysprosessia alusta lähtien. Sipilä keskusteli Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun kanssa Helsingissä ja linjasi, että EU-jäsenyys voi toteutua vasta, kun kaikki jäsenyyskriteerit on täytetty.

Sipilän mukaan on tärkeää, että Turkki jatkaa uudistusten tiellä ja kunnioittaa demokratian, oikeusvaltion, perusvapauksien ja sananvapauden periaatteita.

Keskustelussa oli esillä myös EU:n ja Turkin pakolaissopimus. Ensimmäiset syyrialaiset kiintiöpakolaiset on sijoitettu Turkista EU-maihin tällä viikolla, heistä 11 Suomeen.

– On erittäin tärkeää, että sovitut toimenpiteet ihmissalakuljetuksen estämiseksi ja järjestäytymättömän maahantulon pysäyttämiseksi toteutetaan, Sipilä sanoi.

Sipilä tuomitsi Turkissa viime aikoina tapahtuneet terrori-iskut.

– Suomi tuomitsee terrorismin jyrkästi, ja teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa taistelussa terrorismia vastaan.

Illalla pääministerit Davutoglu ja Sipilä osallistuvat Finpron järjestämään suomalaisten ja turkkilaisten talouselämän edustajien seminaariin.

Davutoglun mukana Suomeen saapui myös Turkin ulkoministeri Mavlut Cavusoglu, joka tapaa kollegansa Timo Soinin (ps.).

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi