Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Lomailen ainakin viikon" - lahtelaisabit kertovat, onko elämää ylioppilaskirjoitusten jälkeen

Kevään ylioppilaskirjoitukset päättyivät perjantaina. Viimeisenä kirjoitettiin vieraan kielen lyhyt oppimäärä. Lahden Lyseon lukiossa perjantain kirjoituksiin osallistui noin 60 abiturienttia. Kuva: Katja Luoma

Kuluvan kevään ylioppilaskirjoitusten viimeinen päivä oli tänään perjantaina.

Kävimme kysymässä lahtelaisilta abiturienteilta kirjoitusten jälkeisiä tunnelmia. Osa abeista aikoi juhlia kirjoitusurakan päättymistä, osa aikoi keskittyä lepäämiseen ja lomailuun.

Emilia Suortti : "Olen helpottunut ja iloinen, että kirjoitukset ovat ohi. Kirjoitin viimeisenä lyhyen ranskan. Koe vaikutti vähän hankalalta, kuuntelu oli helpompi. Tänään mennään ystävän kanssa syömään, muuten illan suunnitelmat ovat vielä auki. Olen miettinyt kielten jatko-opintoja, ranskan opiskelu kiinnostaisi. Loppukevät kuluu todennäköisesti pääsykoekirjojen parissa. Kesän varalle minulla ei vielä ole sen kummempia suunnitelmia."

Julia Åhman : "Olo on tietysti helpottunut. Kirjoitusten päättymistä juhlitaan hillitysti ilman suurempia bileitä. En ole vielä aivan varma, mihin haen opiskelemaan. Yliopisto kiinnostaisi, joten pääsykoekirjoihin on jossain vaiheessa tartuttava. Abivuosi ei vienyt sillä tavalla voimia, että haluaisin pitää välivuoden tässä vaiheessa. Voin ihan hyvin lähteä opiskelemaan jo syksyllä, jos saan mieleisen opiskelupaikan."

Ilkka Olkku : "Kirjoitin viimeisenä lyhyen saksan. On vähän sellainen olo, että kirjoitukset menivät ehkä vähän alisuorittamiseksi. Olisi voinut opiskella enemmänkin. Tänään vietetään iltaa kavereiden kanssa, mutta sen kummempia suunnitelmia ei ole. Minulla on viisi päivää aikaa päättää, mitä haen yhteishaussa opiskelemaan. Kielet ja kauppatieteet kiinnostavat. Sen verran tiedän, että haen korkeakoulupaikkaa."

Nina Hartikka : "Nyt helpottaa tosi paljon, kun koko urakka on takana. Kevät ei ollut niin raskas kuin se olisi voinut olla, koska kirjoitin osan aineista jo viime syksynä. Tänään vietetään iltaa kavereiden kanssa, mutta mitään erityistä ei ole suunnitteilla. Teen osa-aikatöitä loppukevään ja kesän, mutta sitä ennen lomailen ainakin viikon. Tekniikka kiinnostaa sen verran, että jatko-opiskelupaikka voisi ehkä löytyä siltä alalta. Haen varmaankin ammattikorkeakouluun."

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi