Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vain yksi valmistaja tarjoaa tämän ominaisuuden purjehdushanskaan

Purjehtijalle hanskat ovat yksi tärkeimmistä kulutustavaroista. Kädet kannattaa suojata köysien kanssa harrastaessa. Hanskat takaavat myös otteen lipsumattomuuden, ja oikein valitulla hanskalla välttyy myös ikäviltä rakoilta.

Venemessuilla hanskavalikoimassa piisaa sekä lyhytsormisia että pitkäsormisia malleja. Veneilijän hanskojen hinnat lähtevät noin paristakymmenestä eurosta ylöspäin.

- Hanskan valinta riippuu täysin purjehtijan omasta roolista veneessä ja tietenkin myös tottumuksesta. Myynti jakautuu tasaisesti lyhyt- ja pitkäsormisten mallien välillä, ProSailorin myyjä Matti Bauer kertoo.

Esimerkiksi kevyiden köysien kanssa pelaavalle jollapurjehtijoille tai kannella purjevastuussa olevalle miehistön jäsenelle riittää rakeinen hanska, jolla saa pitävän otteen liukkaasta purjeesta.

Bauerin mukaan paras ote on ehdottomasti synteettisestä nahasta valmistetuissa hanskoissa, koska niissä kitkaa on aina yhtä paljon, eikä köysi pääse luistamaan.

Useissa hanskoissa käytetään amaranahkaa, joka vaatii kosteutta optimaalisen kitkan saavuttamiseksi.

Lyhytsormiset hansikasmallit palvelevat esimerkiksi älypuhelimen ja kosketusnäytöllisen karttaplotterin kanssa hyin. Vain täysin vedenkestäviä hanskoja valmistavalta Sealskinziltä löytyy täyspitkäsormiset hanskat, jolla voi käyttää kosketusnäyttöjä.

- Näissä on mietittynä myös sellainen yksityiskohta, että hikeä voi pyyhkäistä otsalta hanskaan erikseen varatulla kangasosiolla.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi