Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ei enää sadetta sisään - kypärät kehittyneet

All Rightin myyjä Hannu Lappi kädessään kauden uutuuskypärä. Kuva: Sami Kuusivirta

Jos on ostanut uuden mp-kypärän viimeksi viime vuosikymmenellä, saattaa yllättyä hyllylle astellessaan. Uudet kypärät on muotoiltu entistä aerodynaamisemmiksi, ja niissä on Emergency Quick Release System, eli kypärän poskipehmusteet lähtevät irti emergency-nauhasta repäisemällä. Näin kypärä on helpompi ottaa pois onnettomuudessa loukkaantuneen päästä.

Joillakin merkeillä kaupan mukana tulee useampi visiiri, mutta toisilla esimerkiksi aurinkovisiirin joutuu ostamaan erikseen. Lähes vakiona saa jo pinlock-visiirin, joka on lähes huurtumaton. Markkinoilla on myös valoisuuden mukaan tummuva visiiri.

Sisääntulo- ja poistoventtiilien määrä kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä, sillä venttiilejä osaa arvostaa kesähelteillä. Joissakin kypärämalleissa on säädettävät venttiilit, eikä sadevesi pääse sisään.

Ajomukavuutta voi lisätä hankkimalla nenäohjurilla varustetun kypärän. Se ohjaa hengitystä alaspäin pois visiiriä huurruttamasta. Lukittava visiiri takaa sen, ettei visiiri lennä auki vahingossa.

Kypärän hinta jaksaa puhuttaa, mutta kypärä on loppujen lopuksi halpa henkivakuutus. Osa liikkeistä tarjoaa mahdollisuutta maksaa ajovarusteita osamaksulla, joten turvallisuudesta ei ole pakko tinkiä rahatilanteen takia.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi