Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Bomberin ja nuorten valinta - ajofarkut

Anna Netrebine ja ajofarkut All Rightin osastolla mp-messuilla. Kuva: Sami Kuusivirta

Ajofarkkujen käyttö moottoripyöräillessä jakaa mielipiteet. Jos ei viitsi pukea ajohousuja ylleen, eikö ole sitten se ja sama pukea ylleen tavalliset farkut ja tunkea niiden alle polvisuojat? Ajofarkut ovat tiiviimpää ja kestävämpää materiaalia kuin tavallinen farkkukangas, sanoo All Rightin myyjä Hannu Lappi. Lappi sanoo, että bomberit eivät muita ajohousuja käytäkään, ja nuoret kuskit kyselevät ajofarkkujen perään.

Vedenpitävää kalvoa ajofarkuissa ei ole, eikä yleensä lantiosuojiakaan. Lanteilla saattaa olla irrotettavat pienet lisäsuojat, mutta suurin ero tavallisiin farkkuihin löytyy housujen polvista. Siellä ovat kunnon polvisuojat. Ajofarkkujen värimaailmakin on varsin suppea. Tosin mustat tai tummat ajopukimet kiinnostavat ostajia eniten, ja valmistajat ovat lisänneet ajovaatteisiin tarranauhoilla kiinni olevia heijastinpintoja.

Toimitus huomauttaa, että ajofarkkujen hinnalla saa goretex-ajohousut, joissa on irrotettava vuori ja enemmän suojia. Jos nahkaisissa tai goretex-housuissa lentääkin hiki kesällä mopoillessa, hikoileepa sitten hyvästä syystä: turvallisuuden takia.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi