Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Silminnäkijä kertoo: Rikkihapporekka kaatui jo ennen kerrostaloja ja luisui aivan jalankulkijoiden vieressä

Rikkihapporekan kaatumisen näki vastaan tulleen kuorma-auton kuljettaja. Hän teki ilmoituksen turmasta hätäkeskukseen. Kuva: Janne Laakkonen

Lahtelainen kuorma-auton kuljettaja Jani Nikula joutui torstaiaamuna omin silmin todistamaan, miten rikkihapporekan onnettomuus tapahtui valtatie 12:lla Lahden Sopenkorvessa. Hänen lisäkseen turman näki kaksi jalankulkijaa hyvin läheltä.

Nikula oli kuljettamassa Salpausselän koulun pihalta poistettua lunta kohti Kärpäsenmäkeä aamulla noin kello 3.30. Tällöin hän huomasi, kuinka vastakkaisesta suunnasta tulleen rekan veto-osa kaatui Hesburgerin risteyksen kohdalla.

- Rekka luisui noin 30 metriä, kunnes se osui useaan puuhun ja kerrostalon seinään. Jalkakäytävällä kulki kaksi ihmistä, mutta rekka liukui heidän ohitseen.

Nikula teki onnettomuudesta hälytyksen hätänumeroon. Rekan kuljettaja oli päässyt autosta omin voimin ulos ja pystyi kertomaan heti hätäkeskukseen, että ajoneuvoyhdistelmän lastina oli rikkihappoa.

Jani Nikulan mukaan rekan veto-osa pyörähti kaatumisen jälkeen niin, että sen renkaat ja keula kääntyivät Kärpäsenmäkeä päin. Kuljettaja oli luisuvan auton sisällä asvaltin puolella, mutta hän ei loukkaantunut.

Nikulan mukaan rekan kaatumisesta syntyi kova ääni. Aivan alussa Nikula ei pystynyt arvioimaan, mihin suuntaan ajoneuvoyhdistelmä alkaa liukua. Se ei kuitenkaan lähtenyt kohti Nikulan autoa.

- Olihan se sellainen tilanne, että toivon mukaan en koskaan enää näe sellaista.

Jani Nikula vei tapahtuneen jälkeen viimeisen lumikuormansa pois, ajoi kiertotietä kotiin ja meni aamupäiväksi nukkumaan.

- Kyllä uni tuli tapahtuneesta huolimatta. Onneksi tässä onnettomuudessa ei tullut henkilövaurioita.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi