Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi: Näin aamuöinen onnettomuus valtatiellä 12 tapahtui

Onnettomuuspaikan raivaustyöt jatkuivat iltapäivään. Kuva: Sami Kuusivirta

Hämeen poliisi kertoi iltapäivällä tarkempaa tietoa Lahdessa Sopenkorvessa torstaiaamuna puoli neljän aikaan tapahtuneesta onnettomuudesta.

Täysperävaunuyhdistelmä oli kaatunut ajoradalla aamuyöllä ja ajautunut kerrostalon seinään. Ajoneuvoyhdistelmää ajoi 25-vuotias nainen valtatie 12:lla kohti Lahtea. Hämeenlinnantiellä Kärpäsenkadun risteyksen kohdalla ajoneuvoyhdistelmä oli lähtenyt heittelehtimään, jonka seurauksena kuorma-auto oli kaatunut ja koko ajoneuvoyhdistelmä ajautunut tien oikealle puolelle kevyen liikenteen väylälle. Se pysähtyi Hämeenlinnantie 22:n kohdalla kerrostalon seinään nokka tulosuuntaan päin.

Kuorma-auton säiliöön tuli pieni repeämä, josta vuoti vähäinen määrä kuormana ollutta rikkihappoa. Perävaunu pysyi koko ajan pyörillään. Kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Kevyen liikenteen väylällä ajoneuvoyhdistelmä osui puihin ja liikennemerkkeihin, jotka kaatuivat ja vahingoittuivat. Ulosajon kohdalla pysäköityneenä ollut henkilöauto vaurioitui etuosastaan.

Poliisi kertoo, että tie oli tapahtuma-aikaan liukas sulamisvesien jäätymisen takia. Tapahtumapaikan lähistön neljästä kerrostalosta evakuoitiin ihmiset myrkytysvaaran takia.

Poliisi ohjasi paikalla liikennettä ja järjesti kiertotien tapahtumapaikan ohitse. Valtatie 12 oli kokonaan suljettu liikenteeltä seitsemän tuntia. Hämeenlinnantie saatiin auki liikenteelle länteen päin noin kello 10.30. Tie aukesi kokonaan liikenteelle iltapäivällä puoli kahden jälkeen. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Juttua korjattu 18.3. kello 17.12. Ajoneuvoyhdistelmää ajanut nainen oli 35-vuotias.

Katso video turmapaikalta aamulta

[No available link text] 

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi