Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hallitus ei pysty taloudellisesti auttamaan Ahvenanmaan sipsitehdasta

Hallituksella ei ole työkaluja, joilla se voisi osoittaa taloudellista tukea sulkemisuhan alla olevalle Taffel-sipsejä ja Oolannin pakastetuotteita valmistavalle tehtaalle Ahvenanmaalla, sanoi Ahvenanmaan asioista vastaava liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. (Berner kuvassa toinen oikealla). Lehtikuva / Markku Ulander.

Hallituksella ei ole työkaluja, joilla se voisi osoittaa taloudellista tukea sulkemisuhan alla olevalle Taffel-sipsejä ja Oolannin pakastetuotteita valmistavalle tehtaalle Ahvenanmaalla, sanoo Ahvenanmaan asioista vastaava liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Bernerin mukaan on kuitenkin aikaista puhua mahdollisista toimista ennen kuin emoyhtiö Orkla Confectionery & Snacks Finland on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen.

Elintarvikeyritys ilmoitti helmikuussa aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä Ahvenanmaalla ja markkinointi- ja myyntihenkilöstöä Vantaalla.

Tehtaan sulkemisen on arvioitu vievän ainakin 250 työpaikkaa maakunnasta.Orkla-konsernin toimitusjohtajan Pasi Flinkmanin mukaan yt-neuvottelut pitkittyvät useilla viikoilla, ellei kuukausilla.

Alun perin neuvotteluiden oli tarkoitus päättyä huhtikuussa.

Neuvottelut venyvät, koska konserni haluaa vielä selvittää mahdollisia keinoja säilyttää edes osa tehtaan toiminnasta Ahvenanmaalla.

Neuvotteluissa tehtaan norjalaisomistaja Orkla arvioi tehdasverkostoaan uudelleen tuotannon päällekkäisyyksien takia. Uudelleenjärjestelyt uhkaavat sulkea Ahvenanmaan tehtaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi