Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kirkkohallitusta uhattiin räjäytyksellä – kirkon haluttiin tukevan Rajat kiinni -liikettä

Kirkkohallituksen turvatoimia on uhkauksen jälkeen kiristetty. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kirkkohallituksen rakennus Helsingin Etelärannassa uhattiin räjäyttää ja polttaa viime viikolla, kertoo pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkolehti Valomerkki.

Viime viikon keskiviikkona lähetetyssä viestissä uhattiin myös puukottaa työntekijöitä. Viestissä sanottiin, että uhkauksia ei toteuta, jos kirkko kirjoittaa nettisivuillaan olevansa väärässä ja Rajat kiinni -liikkeen olevan oikeassa.

Uhkaajan mukaan kirkko on hylännyt Jumalan ja Suomen kansan. Uhkaaja kritisoi myös naispappien toimintaa ja kirkon sateenkaarityötä.

Kirkon tiedotuskeskuksen apulaisjohtaja Juha Rajamäki sanoo STT:lle, että uhkaus lähetettiin kirkon sivuilla olevan palautelomakkeen kautta.

Helsingin poliisi tutkii asiaa, mutta uhkausta ei pidetä varteenotettavana, sanoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen lehdelle. STT ei tavoittanut poliisia kommentoimaan asiaa.

Kirkkohallituksen turvatoimia on uhkauksen jälkeen kuitenkin kiristetty. Talon ulko-ovet on pidetty suljettuina, ja työntekijöitä on pyydetty huolehtimaan siitä, ettei asiattomia ulkopuolisia ihmisiä pääse rakennuksen sisälle.

Rajamäki sanoo, että uhkaus otetaan vakavasti. Hänen tiedossaan ei ole, että kirkkoa olisi uhattu aiemmin tällä tavalla.

– Meidän työntekijöidemme kommentteihin on otettu kyllä kantaa vihapuhekeskustelun ohessa, Rajamäki sanoo.

– Totta kai tällainen uhkaus tuntuu oudolta, mutta tänä päivänä emme ole ainoa organisaatio, joka näiden kohteeksi joutuu, hän lisää.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi