Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ei tullutkaan potkuja, tuli kiitosta työstä

Kuva: Mirja Hussain

Tänä päivänä jos työpaikan henkilökunta saa kutsun tiedotustilaisuuteen ennen työajan alkua, on odotettavissa elämää mullistavia uutisia. Yleensä se merkitsee YT-neuvotteluja, lomautuksia, säästöjä ja pahimmillaan potkuja. Näin ei ollut tällä kertaa. Ylimääräinen palaveri olikin ilmoitus siitä, että Roux on valittu Vuoden ravintolaksi.

- Meille sanottiin, että otetaan valokuva, sen takia emme pelänneet mitään ikävää, hymyilevä tarjoilijoiden rivistö hehkutti.

- Oli kyllä aika hyviä uutisia, totesivat tarjoilijat Suvi Himanen, Mira Vainionpää ja Annette Tiilikainen.

- Tämä palkinto tulee koko ravintolalle. Tämä pistää kyllä laittamaan vielä ylimääräisen vaihteen päälle.

Omistajat saivat tiedon palkinnosta viime viikolla, mutta eivät saaneet kertoa siitä edes omalle väelle.

- Tämä oli pidettävä niin salassa, että edes henkilökunta ei tiennyt. Heille kerrottiin vasta nyt, omistaja Kati Häkkinen kertoi.

- Sanoin, että saa lähteä kotiin jos haluaa, mutta ei kukaan lähtenyt.

Roux on tunnettu hyvästä palvelustaan: jopa ravintolaa testanneet gastronomisen seuran jäsenet muistivat, kuka heille tarjoili. Ravintolaa näet testattiin useampaan kertaan, eri seurueissa.

- Tulimme tänne pimeänä, loskaisena lauantaina. Astuimme sisään, maistelimme aluksi kuohujuomaa ja siitä alkoi vaikuttava kokonaiselämys, Tiina Lähteenoja-Niemelä kiitti.

- Meihin teki vaikutuksen paikan tunnelma, hyvä ruoka, hyvin valittu juomavalikoima ja se, että henkilökunta tuntee sekä ruoka- ja että juomatuotteen. Ja tuo takaseinän massiivinen viinikaappi!

Ravintolapäällikkö Ritva Järnström on yksi Gastonomisen seuran testaajiin vaikutuksen tehneistä asiakaspalvelijoista.

- Aika hämmentävää kuulla, että asiakkaat muistavat meidät. Minä muistan kyllä ne tilanteet, hän toteaa.

Roux tekee paljon yhteistyötä koulutuskeskus Salpauksen kanssa ja omalta osaltaan kouluttaa alan uusia osaajia niin keittiön kuin salinkin puolella.

Rouxin kasvatteja on muun muassa myös nyttemmin Helsinkiin muuttanut Saara Alander, joka voitti ensin Vuoden tarjoilijan tittelin ja sitten Pro-palkinnon vuoden parhaana asiakaspalvelijana.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X