Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Asikkalan kunnanjohtajalle mittava eroraha

Kuva: Vesa Tapiola

Asikkalalla ja irtisanoutuvalla kunnanjohtajalla Juri Niemisellä on johtajasopimus, jonka mukaan hän saa lähtiessään 12 kuukauden palkan.

Tuo summa tulee hänelle johtajasopimuksen mukaan siinä tapauksessa, että hän ei enää nauti poliittisen johdon luottamusta ja valtuusto irtisanoo hänet tai hän irtisanoutuu yhteisellä sopimuksella.

Johtajasopimuksessa on todettu Niemisen kokonaispalkaksi maaliskuun 2014 alusta alkaen 7 747 euroa kuukaudessa. Tuosta summasta kertyy 12 kuukaudessa liki 93 000 euroa. Maaliskuun 2014 jälkeen palkkaan oli sovittu tehtäväksi myös Kuntatyönantajien virka- ja työehtosopimuksen mukaiset korotukset.

Jos Nieminen olisi irtisanoutunut yksipuolisesti valtuustokauden 2013-16 aikana, hän ei saisi erorahaa, vaan joutuisi korvaamaan kunnan MBA-koulutuksesta maksamat kustannukset.

Samoin eroraha jäisi maksamatta, jos kunnanjohtajan virkasuhde purettaisiin heti jostakin erittäin painavasta syystä eli vakavan rikkomuksen tai laiminlyönnin vuoksi.

Esimerkiksi Parikkalan irtisanoutunut kunnanjohtaja sai vuonna 2013 noin 95 000 euron erorahan ja Hailuodon kunnanjohtajan eroraha vuonna 2014 oli 75 000 euroa.

Johtajasopimukseen kirjatut summat vaihtelevat kunnittain. Vuosi sitten Siilinjärvellä herätti närää, kun uuden kunnanjohtajan eroraha olisi sopimuksen mukaan 140 000 euroa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi