Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Juri Niemisen työ Asikkalan kunnanjohtajana päättyy

Juri Niemisen työ Asikkalan kunnanjohtajana päättyy. Kuva: ESS/Arkisto

Asikkalan kunnanjohtajan Juri Niemisen virkasuhde päättyy. Kunta tiedotti perjantai-iltana, että kunnanhallitus, -valtuusto ja kunnanjohtaja ovat sopineet virkasuhteen päättymisestä yhteisymmärryksessä. Nieminen irtisanoutuu 6. kesäkuuta ja viimeinen viranhoitopäivä on 6. elokuuta.

Vaikka kunnan lähettämässä tiedotteessa kehutaan Niemisen saavutuksia vuolaasti, ei ura pelkkää ruusuilla tanssimista ole ollut. Julkisuuteen on noussut monia kohua herättäneitä tapauksia.

Viimeisimmäksi hämmennystä herätti kunnanjohtajan Youtubeen lataama Hitler-parodia Tallukan vastaanottokeskuksesta. Nieminen julkaisi joulukuun alussa Tallukan vastaanottokeskuksen perustamista kommentoivan videon, jonka pohjana on kohtaus Adolf Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovasta elokuvasta Perikato. Myöhemmin joulukuussa kunnanjohtajan ilmoitettiin jääneen kuukauden mittaiselle sairauslomalle.

Vuonna 2008 Nieminen aiheutti huolimattomalla netinkäytöllään Espanjassa kunnalle 15 000 euron puhelinlaskun. Puhelinlaskusoppa johti lopulta tilintarkastukseen, joka havaitsi puutteita kunnan sisäisessä valvonnassa.

Nieminen on luotsannut Asikkalaa kymmenen vuotta. Tänä aikana Asikkala on tehnyt kahdeksana vuonna kymmenestä ylijäämäisen tilinpäätöksen. Taseen noin 2,5 miljoonan euron alijäämä on muuttunut noin 6 miljoonan euron ylijäämäksi (tilinpäätösennakko 2015).

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi