Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliittiset opiskelijajärjestöt vetoavat: MV-lehden toiminta tutkittava

Vetoomuksen allekirjoittajina on sdp:n, kristillisdemokraattien, keskustan, kokoomuksen, rkp:n, vasemmiston ja vihreiden opiskelija- ja nuorisojärjestöjä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Ryhmä poliittisia opiskelija- ja nuorisojärjestöjä on lähettänyt Valtakunnansyyttäjänvirastoon tutkintapyynnön, jossa vaaditaan MV-lehden toiminnan tutkimista. Asiasta tiedotti Sosialidemokraattiset Opiskelijat (SONK) ry.

Järjestöt haluavat, että virasto koordinoi MV-lehden toiminnasta tehdyt rikosilmoitukset yhteen ja arvioi kokonaisuutta rikoslain valossa.

Perusteina ovat järjestöjen mukaan muun muassa sananvapauden väärinkäyttö ja yhteiskuntarauhan rikkominen. Järjestöjen mukaan vahingoittavassa toiminnassa on käytetty joukkotiedotusvälinettä ja toiminta on pyritty turvaamaan toimimalla ulkomailta.

Järjestöt syyttävät MV-lehteä muun muassa rasistisen uhkailun sallimisesta.

Vetoomuksen allekirjoittajina ovat SONKin lisäksi KD-nuoret, Keskustan Opiskelijaliitto, Kokoomuksen opiskelijaliitto, RKP-nuoret, Sosialidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kertoi, että tutkintapyyntö saapui virastoon keskiviikkona. Se ei ollut vielä mennyt esittelijälle, eikä sitä voinut vielä kommentoida.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi