Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Naisystävänsä mökkejä moottorisahalla ja lekalla teloneelle "reiskalle" ehdollista

Sysmässä mies oli sahannut kiinteistön kaikkien kolmen rakennuksen ulkoseinät viiruille. Kuva: poliisi

Tuhkat sentään jäivät pesään. Vihtiläinen mies aiheutti viime keväänä entisen naisystävänsä mökeille Sysmässä ja Vihdissä noin 90 000 euron vahingot moottorisahaa ja lekaa käyttäen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tiistaina viisikymppisen miehen törkeästä vahingonteosta, varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta 1 vuoden 1 kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 35 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Vastaaja oli vaurioittanut Sysmässä sijaitsevan kiinteistön kaikkia kolmea rakennusta muun muassa katkaisemalla nurkista kantavia rakenteita, sahaamalla ulkoseinät viiruille, irrottamalla ja rikkomalla ikkunoita sekä rikkomalla lekalla tai piikkauskoneella tiilisen tulisijan muurin.

Autotallista hän oli katkaissut järeän kattopilarin ja repinyt kippioven mekanismin irti katosta. Saunasta hän oli katkonut kuistin pystytolpat sekä täyttänyt lattiakaivot saumausvaahdolla ja rikkonut WC-pöntön vesisäiliön, jolloin sähköpumppu oli pumpannut lattialle vettä.

Vakuutusyhtiö oli maksanut naiselle korvauksia runsaat 80 000 euroa. Sen oikeus velvoitti vastaajan korvaamaan vakuutusyhtiölle.

Mies oli muuttanut mökille naisystävän ostettua sen. Hän oli purkanut ja kunnostanut rakennuksia.

Lattialle vaaksan verran vettä

Vihdissä vastaaja oli pannut palasiksi tiilisen takan sekä ruiskuttanut hormiin ja lattiakaivoon saumausvaahtoa ja laittanut veden valumaan. Sitä kertyi sauna- ja pesutilojen lattialle 15-20 senttiä.

Mies oli anastanut mökiltä asekaapin, jossa oli kivääri, haulikko ja revolveri patruunoineen.

Hän myönsi aiheuttaneensa vahingot rakennuksille, mutta paljoksui arviota vahingon määrästä. Vihdissä mökille aiheutunut vahinko oli niin pieni, että oikeus hylkäsi syytteen törkeästä vahingonteosta.

Nainen on sittemmin myynyt kummankin kiinteistön.

Vastaaja myönsi anastaneensa asekaapin, mutta sanoi sen olleen tyhjä aseista. Oikeus oli eri mieltä ja velvoitti vastaajan korvaamaan aseista omistajalle 2 400 euroa. Takavarikoidun moottorisahan hän saa takaisin, päätti oikeus.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X