Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Asbestin purkutöitä koskevat määräykset kiristyivät

Tässä kohteessa asbestia sisältävien materiaalien purkutyöt on jo tehty. Uusia putkiakin on jo asennettu. Kuva: Mirja Hussain

Rakennuksilla on tehtävä entistä enemmän ja tarkempaa työtä turvallisuuden eteen, kun käsitellään asbestia. Asbestin käsittelyä koskevat määräykset tiukkenivat vuoden vaihteessa.

Asbestia käytettiin rakennuksilla paljon vielä 1970-luvulla. Kun terveyshaittoja alkoi ilmetä, käyttöä ensin rajoitettiin ja kiellettiin kokonaan vuonna 1994.

Työterveyslaitoksen mukaan asbesti aiheuttaa noin sata syöpäkuolemaa vuosittain. Nyt esille tulevissa vakavissa sairauksissa altistuminen on alkanut jo 1970- ja 1980-luvuilla.

Asbestin kanssa rakennusyritykset joutuvat tekemisiin, kun vuosien 1970-1980 valmistuneita taloja tulee peruskorjattaviksi. Lähes joka rakennuksesta löytyy asbestia.

Urakoitsijoille uudet määräykset tulevat puskan takaa. Määräykset on laadittu ilman tietoa, miten niitä käytännössä pystytään soveltamaan.

Purkutöissä on tehtävä enemmän asbestimittauksia. Asbestin varalle on tehtävä suojarakennelmia, joita asuntoihin on hankala sijoittaa.

Uudet määräykset teettävät lisätyötä, viivästyttävät töiden valmistumista ja tuovat lisää kustannuksia asukkaille, urakoitsijat sanovat.

Eija Kupiainen
eija.kupiainen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi