Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lukijalta

Lucia-neidot kommentoivat: Lucia-kiertueen some-kommentointi oli törkeää, satuttavaa ja tyttöjä esineellistävää

Sunnuntaina 13.12. osa lukiomme musiikkilinjan oppilaista olivat Lucia-kiertueella Lehtiojan palvelukeskuksessa sekä Hennalan vastaanottokeskuksessa. Seuraavana päivänä kävimme myös Jalkarannan sairaalassa ja Onnelanpolun palvelukodissa. Kiersimme laulaen ilahduttamassa vanhuksia ja lapsia.

Sosiaalisessa mediassa Hennalan vastaanottokeskuksen Lucia-kulkueestamme nousi ikävä kohu. Esimerkiksi MV-lehti (tunnettu maahanmuuttovastaisista julkaisuistaan) lisäsi sivuilleen artikkelin, jossa väitettiin opettajan pakottaneen nuoret tytöt ”näytille” turvapaikanhakijamiehille. Sivuilla jaettiin kokonaisvaltaisesti virheellistä tietoa, ja muun muassa Lucia-neitojen kuvien kerrottiin joutuneen ulkomaalaisille lapsipornosivustoille.

Haluammekin ehdottomasti korostaa, että nämä tiedot eivät pidä paikkaansa. Artikkeleita jaettiin myös Kansallinen Vastarinta -sivustolla sekä muutamissa blogeissa.

Olimme vastaanottokeskuksessa täysin omasta tahdostamme. Turvapaikanhakijoille oli kerrottu etukäteen Lucia-perinteestä ja siihen liittyvästä kulttuurista. He myös kysyivät meiltä luvan valokuvaamiseen, ja me annoimme luvan. Esityksemme toi iloa kaikille - sekä meille että vastaanottokeskuksen henkilökunnalle ja asukkaille. Tämän takia keksityt väitteet tapahtuneesta Lucia-neitojen häirinnästä ja uhkailusta ovat täysin perättömiä ja loukkaavia meitä laulajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan.

Keskustelupalstoilla ja Facebookissa kirjoitettiin paljon asiattomia kommentteja koskien meitä, opettajaamme, kouluamme sekä turvapaikanhakijoita. Meitä järkyttäneet kommentit täyttävät kaikki lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Kommentit olivat tyttöjä esineellistäviä ja hyvin törkeitä, ja ne satuttivat. Niissä myös mustamaalattiin ja halveksuttiin opettajaamme sekä rehtoria. Saatamme vain pohtia, millaiset ihmiset voivat kirjoittaa tällaisia kommentteja.

Haluamme oikaista väärinkäsitykset, joita tapahtumista on syntynyt. Lucia-kulkue oli kokonaisuutena avartava ja iloinen tapahtuma kaikille. Nettikirjoittelu asioista, joista ei ole kattavasti faktatietoa, voi olla hyvin riskialtista. Kirjoitatko itse nettiin vain asioita, jotka voisit sanoa myös kasvokkain?

Rauhallista joulunodotusta kaikille,

Tiirismaan lukion Lucia-neidot

Toimitus julkaisee kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Korjattu kello 11.30: Vaihdoimme jutun kuvitusta. Vuodentakaisesta Lucia-neito kuvasta saattoi ymmärtää väärin, että mielipidekirjoituksen kirjoittajat olisivat kuvassa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi