Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tuhopolttoyritys hotelli Tallukassa: vastaanottokeskus tulossa palosta huolimatta

Hotelli Tallukan julkisivun puolella ei ollut lauantaina aamupäivällä nähtävissä jälkiä palosta. Kuva: Mirja Hussain / Etelä-Suomen Sanomat

Asikkalan Vääksyssä sijaitsevaan hotelli Tallukkaan voidaan avata vastaanottokeskus öisestä palosta huolimatta, sanoo omistaja-yrittäjä Kalevi Gran STT:lle. Hotellissa syttyi perjantain ja lauantain välisenä yönä tulipalo, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi.

Hotellin ikkuna oli rikottu ja sitä kautta kautta oli päästy sisätiloihin, jonka jälkeen rakenteita oli syttynyt tuleen.

Granin mukaan vastaanottokeskustoimintaa pyörittävän Kotouma-yrityksen ja Maahanmuuttoviraston kanssa edetään voimassaolevien sopimusten mukaisesti.

Lauantaina aamupäivällä arvioitiin, että keskuksen avaaminen lykkääntyy sovitusta. Iltapäivällä tilanne oli tarkentunut, ja alustava arvio on, että keskus voitaisiin avata sovitun aikataulun mukaan, sanoo Kotouma-yrityksen toimitusjohtaja Lari Christensen.

– Arvio varmasti tarkentuu tämän ja huomisen päivän aikana, Christensen sanoo.

Kotouman Christensen sanoo, että avattavan keskuksen turvatoimista keskustellaan viranomaisten ja kiinteistön omistajan kanssa lähipäivinä.

– Me olemme näihin varauduttu. Tällainen mahdollisuus on ollut koko ajan olemassa, huomioon ottaen nämä viimeaikaiset tapaukset.

– (Turvallisuus) ei huoleta mutta valppaana toki ollaan, Christensen tiivistää.

Turvapaikanhakijoita oli määrä tulla hotelliin ensi viikolla.

Paikalla lauantaina aamupäivällä ollut Etelä-Suomen Sanomien valokuvaaja kuvailee, ettei hotellin julkisivun puolella näy ulospäin savuvahinkoja tai muita ilkivallan merkkejä.

Gran ei osannut vielä arvioida, miten suuret taloudelliset vahingot palo aiheutti.

– Aivan riittävät, puuskahtaa Gran vahinkojen laajuudesta paikan päältä, jossa siivoustyöt ovat jo käynnissä.

Hotellin ulkonäköä palon jäljiltä hän kuvailee "ei kauhean miellyttäväksi".

– Tämä oli asikkalaisten vastaanotto, josta tulee mieleen, että ketkähän niitä vaarallisempia ovat tässä yhteiskunnassa, hän jatkaa.

Gran kertoo saaneensa myös muun muassa kirjallisia uhkauksia. Hän huomauttaa, että hotellilla on kameravalvonta, mistä lienee apua poliisitutkinnassa.

Ei henkilövahinkoja palosta

Pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen Tallukasta noin kello yhden aikaan yöllä. Kohteeseen ensimmäisenä saapuneen pelastusyksikön miehistö havaitsi rakennuksessa olevan tulipalon.

Palo saatiin pelastuslaitoksen toimesta nopeasti sammutettua. Kohteen palovahingot ovat suhteellisen pienet, mutta savuvahingot ovat suuret laajalla alueella.

Pelastuslaitoksen mukaan hotellissa oli majoittuneena kaksi henkilöä, mutta heidän majoitushuoneensa eivät sijanneet palon vaikutusalueella, eikä henkilövahinkoja palosta aiheutunut.

STT, ESS

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi