Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden ateriapalveluiden palveluseteli saa kiitosta - vanhusten ravitsemus on parantunut

Lahden kaupunki on lisännyt vanhusten mahdollisuutta valita mieleisen ruuan ja toimitustavan. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden kaupungin ateriapalveluiden palveluseteli on palkittu Vuoden palveluseteliteko 2015 -kunniamaininnalla. Palvelusetelin avulla vanhus voi itse valita, mistä ruokansa tilaa. Smartum oy valitsi Lahden kotihoidon ateriapalvelut, koska se koskettaa laajaa joukkoa ikäihmisiä, edesauttaa heidän kotona pärjäämistään ja lisää valinnanmahdollisuuksia päivittäiseen ateriointiin.

Lahden kaupungin asiakasohjausyksikkö Siiri alkoi kehittää seteliä yhteistyössä eri ateriapalveluiden tuottajien kanssa.

- Perinteisesti kotihoidon ateriapalvelu on kotiin kuljetettu lounas, joka tehdään kaupungin tuotantokeittiössä. Koska ikäihmisen ravitsemus on tärkeää ja vain syöty ateria on vaikuttava, päädyimme keskustelemaan ruokapalveluyritysten kanssa vaihtoehtoisista toimintatavoista, kertoo Lahden ikääntyneiden asiakasohjauspäällikkö Corinne Soini.

Soinin mukaan vaihtoehtoja haluttiin lisätä, jotta asiakas voisi valita mieleisen ruuan ja ruuan toimitustavan. Nyt aterian voi valita kylmänä, lämpimänä tai pakastettuna, ja vaihtoehtoja itse lounaalle on useita.

- Uskomme ikäihmisten ravitsemuksen parantuneen, Soini toteaa.

Lahti oli ensimmäinen vuoden palveluseteliteko -tunnustuksen saanut. Smartum Palveluseteleiden -yksikkö aikoo jakaa tunnustusta jatkossa vuosittain. Tunnustuksella halutaan tuoda esiin tahoja, jotka ovat kehittäneet sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelitoimintaa ja luoneet hyviä käytäntöjä edistämään kuntalaisten palveluiden saatavuutta ja valinnanvapautta.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi