Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Orimattilan vastaanottokeskuksella uusi käytäntö, tulijat valitaan halukkaiden joukosta

Kuva: Vili Uuskallio

Suomen Punaisen Ristin (SPR) Orimattilan vastaanottokeskuksen avaaminen lähestyy, mutta tarkkaa päivämäärää ei kerrota. Keskus pyritään avaamaan vielä ennen joulua, sanoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Tulevan 250-paikkaisen vastaanottokeskuksen tontille on jo viety yksityisalueesta kertovat kyltit. Samoin kiinteistön kameravalvontaa on parannettu mahdollisen ilkivallan minimoimiseksi.

Toisin kuin yleensä, Orimattilan vastaanottokeskuksen asukkaat eivät tule suoraan järjestelykeskuksesta. Heidät siirretään sinne Uudellamaalla toimivista vastaanottokeskuksista. Uudet turvapaikanhakijat ohjataan sen jälkeen Uudellamaalla vapautuviin tiloihin.

- Asukkailla on mahdollisuus hakea sisäisesti Orimattilaan. Valinnoissa suositaan perheellisiä ja jo poliisikuulusteluissa käyneitä turvapaikanhakijoita, sanoo Kaukiainen.

- Siirtoon halukkailla on jo oleskelunsa ja perehdytyksensä kautta tietoa ja ymmärrystä siitä, miten meillä ollaan ja käyttäydytään.

Uutuutena Orimattilan vastaanottokeskus tarjoaa tulijoille ruoanlaittomahdollisuuden, minkä Kaukiainen arvelee kiinnostavan monia. Entisen kotitalousopiston asuntolakeittiöihin tehdään muutoksia, jotta asukkaat voivat valmistaa itse ateriansa.

Orimattilan Jymylinnassa järjestetään vastaanottokeskuksen avaamiseen liittyvä keskustelutilaisuus maanantaina 14. joulukuuta kello 18. Tilaisuuden vetäjinä toimivat sovittelijat Ulla Sara-aho ja Harri Väisänen. Paikalla on myös SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin työntekijä sekä tulevan vastaanottokeskuksen työntekijä.

Asukastilaisuuksia järjestetään SPR:n mukaan mahdollisesti lisääkin, jos niille katsotaan olevan tarvetta.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi