Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Harvinainen tiikeritaimen tarttui perhoon Hollolassa

Kuva: Markus Johansson/ kalafongaus Instagram

Hollolalainen Markus Johansson, 16, sai lauantaina kalastaessaan harvinaisen komean saaliin, kun koukkuun tarttui tiikeritaimen, taimenen ja puronieriän risteytys. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Johansson oli perhokalastamassa kotivesillään Hollolassa, kun tiikeritaimen nappasi koukkuun. Se oli päästä nostohetkellä irti koukusta, mutta Johansson sai napattua kalan haaviin. Valokuvaamisen jälkeen nuori kalastaja päästi saaliin takaisin järveen.

– Siinä tilanteessa en tajunnut, että olisin voinut ottaa kalasta suomunäytteen. Se olisi helpottanut lajin varmistamista. Kotona rupesin googlettamaan ja ihmettelemään, että mikäs harvinainen laji tämä on.

Johansson latasi kuvan keltaruskeasta tiikeritaimenesta Instagramiin kalafongaus-tililleen. Tilille saapuneisiin onnittelukommentteihin Johansson on vastannut olevansa itsekin hyvin yllättynyt. Hän lupaa kirjoittaa jutun kokemuksestaan Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksen viralliseen kalafongaus- eli lajikalastusblogiin tänne.

Kalaharrastaja odottaa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselta vahvistusta saaliinsa lajista. Ilta-Sanomien mukaan, jos Johanssonin saalis todetaan tiikeritaimeneksi, tulee hänestä uuden kalalajin löytäjä Suomessa ja Suomen ennätyksen haltija.

Taimen on yleinen kala Suomen vesissä, mutta puronieriä on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva lohikala.

– Nyt tuntuu siltä, että tämän lajin saaminen on ollut hienoin juttu kalastusurallani, Johansson pohtii.

 Johansson on harrastanut kalastamista siitä asti, kun mato-onki on kädessä pysynyt.

Lahden Perhokalastajiin kuuluva nuorukainen opiskelee Koulutuskeskus Salpauksessa matkailua. Johansson toivoo, että hän saisi tulevaisuudessa kalastaa työkseen ja jatkaa kalastamista erilaisissa paikoissa.

– Kotiseudulla on nihkeästi koskikalastuspaikkoja. Kotijoki on Hammonjoki, sinne kehtaa mennä mopoautolla. Pidemmälle pitää pyytää kyyti muilta.

Markus Johanssonin Instagram-tilille tästä.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi