Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hennalan yhteenotto vain yksi monista - Poliisijärjestöjen liitto: poliisia uhattu ympäri maata

Poliisipartio voi kutsua apua, jos se selviydy tehtävästään yksin ja tilanne on silti hoidettava. Avun tulo saattaa kestää pitkään. Kuva: Armi Salonen

Poliisipartion ja turvapaikanhakijoiden marraskuinen yhteenotto Lahden Hennalan vastaanottokeskuksessa ei ollut ainutkertainen tapahtuma. Poliisijärjestöjen liitto on saanut kenttäväeltään tietoja, että turvapaikanhakijoiden kanssa on oltu tiukoilla muuallakin maassa.

Liitto teki työturvallisuuskyselyn kaikkiin yhteentoista poliisilaitokseen, ja jokaisesta saatiin hälyttäviä vastauksia. Puheenjohtaja Yrjö Suhonen kertoo, että turvapaikanhakijoiden suhtautuminen poliisiin ei ole samalla tasolla kuin kantaväestöllä.

- Tässä on selvä kotouttamisen paikka. Maassa maan tavalla.

Tilanteet voivat muuttua poliisipartioiden kannalta hankaliksi etenkin syrjäisissä vastaanottokeskuksissa. Virkavallan apujoukkojen tulo voi kestää 40 minuutista tuntiin.

- Se on pitkä aika odotella.

Yrjö Suhosen mukaan on vain ajan kysymys, milloin tapahtuu jotain vakavaa. Poliisijärjestöjen liitto aikoo ensi viikon tiistaina ottaa asian esiin työnantajapuolen eli poliisihallituksen kanssa.

Poliisilaitokset voivat harkita, millä taktiikalla, henkilömäärällä ja varustuksella hälytystehtäviin lähdetään. Juuri muuta ne eivät voikaan tehdä.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi