Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Selviääkö 20 vuoden takainen mysteeri Heinolassa viimein? - Poliisilla uutta tietoa Jyrki Korkiakosken katoamisesta

Heinolalaisen Jyrki Korkiakosken käyttämä jalkine löydettiin keväällä 2013 Forskullan rantavesistä. Toinen löytyi seuraavana vuonna niin ikään Kymenvirrasta.

Keskusrikospoliisi on saanut lisätietoja Heinolassa kadonneen Jyrki Korkiakosken viime vaiheista. Uutta tietoa saatiin, kun hänen seurassaan katoamisiltana olleita henkilöitä kuulusteltiin uudelleen.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan kuulustelut täsmensivät tiedossa jo olleiden tapahtumien kulkua. Korkiakoski poistui pikkujouluista Hotelli Kumpelista marraskuun 20. päivänä vuonna 1993 noin kello yhdeltä yöllä. Silloin hänestä tehtiin viimeiset havainnot.

Nyt tehdyt lisäselvitykset eivät toistaiseksi merkitse läpimurtoa tutkinnassa eikä Haapala halua niistä muutenkaan kertoa enempää.

- Ne ovat taktisia asioita ja yksityiskohtia jotka voivat meille selventää, mitä on tapahtunut, missä ja milloin.

Tutkijat ovat penkoneet myös aiemmin saatua tietoa mahdollisista veloista, joiden vuoksi Korkiakoski olisi voinut joutua hankaluuksiin. Haapalan mukaan tästäkään tutkintalinjasta ei ole juuri uutta kerrottavaa.

Juuri nyt esitutkinta on pysähdyksissä, ja sen eteneminen on uusien vihjeiden varassa. Erilaista vinkkitietoa on Haapalan mukaan yhä tullut, mutta harvakseltaan.

Mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä vaikeammaksi tapauksen selvittäminen muuttuu. Tutkinta nojaa yhä enemmän tekniseen näyttöön, koska asianosaisten ja todistajien muistikuvat hämärtyvät ja vaihtelevat.

KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala ei silti menetä toivoaan. Asiassa on myös selvinnyt paljon vaikka läheskään kaikkea ei tiedetä.

- Meillä on vanhoja rikoksia, joissa yksittäisen vihjeen esiintulo voi ratkaista koko jutun.

Poliisi sai aikanaan varsin pian aiheen epäillä henkirikosta, mikä johti laajaan kuulustelukierrokseen. Korkiakoskella ei kuitenkaan ollut minkäänlaista rikollista taustaa, joka olisi voinut johtaa jäljet hänen vihamiehiinsä.

Viranomaiset ovat saaneet huomata myös sen, että Heinolassa mitä ilmeisimmin tiedetään asiasta enemmän kuin siitä uskalletaan puhua.

Korkiakosken käyttämistä bootseista toinen löytyi huhtikuussa 2013 Kymenvirrasta Kumpelin läheltä. Elokuussa 2014 Kymenvirrasta ongittiin toinen bootsi. Jalkinelöydöt eivät ole avanneet juttua sen enempää.

Kadonnutta etsittiin vesistöistä laajalta alueelta, koska virtaus on voinut kuljettaa ruumiin kauas bootsien löytymispaikalta.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi