Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pekka Haavisto: Pakolaiset uhkaavat jäätyä kuoliaaksi Balkanilla

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on huolissaan alkavan talven vaikutuksista Balkanilla eteneviin pakolaisiin.

- Voi olla, että samanlaisia suru-uutisia nähdään Balkanilla ilman suojaa olevista jäätyvistä ihmisistä kuin on nähty Välimeren hukkuneista, Haavisto sanoi tänään lauantaina vihreiden puoluevaltuuston yhteydessä Kuopiossa.

Haaviston huoli kohdistuu reitille, jota pitkin pakolaiset pyrkivät Kreikasta Makedonian, Serbian, Unkarin ja Kroatian kautta Saksaan ja Itävaltaan.

- Kun aita nousee jonnekin, pakolaiset yrittävät edetä toisesta kohdasta. Pidän suurena riskinä, että he eivät pääse eteenpäin vaan jäävät johonkin pussiin.

Haavisto muistuttaa, että pakolaiset liikkuvat vuoristoisella seudulla usein vähin varustein lasten kanssa, mikä on ilman kylmetessä riskialtis yhtälö. Hän pitää suurena riskiä, että EU:ssa herätään asiaan liian myöhään.

- Humanitäärisen avun järjestöt ovat erittäin huolissaan. Näissä maissa ei ole omia kansallisia apuorganisaatioita ja kansainvälisellä yhteisöllä on kädet täynnä töitä lähtöalueilla ja vastaanottopuolella. Meillä kiinnitetään aika vähän huomiota siihen, että tuhannet ihmiset ovat vielä liikkeellä, Haavisto sanoo.

Haavisto on työskennellyt useissa kansainvälisissä tehtävissä. Hän pääsi viime presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle Sauli Niinistön kanssa.

Matti Pietiläinen

Matti Pietiläinen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi