Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lammin vastaanottokeskuksen polttopulloiskun tutkinta jatkuu, poliisi kaipaa lisävihjeitä

Tuhopolton yritys kohdistui asunnon lastenhuoneeseen, jossa nukkuivat perheen 15-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Kuva: Lehtikuva/Samuli Ikäheimo

Poliisi jatkaa Lammilla lokakuun alussa SPR:n vastaanottokeskukseen kohdistuneen törkeän tuhotyön yrityksen esitutkintaa.

Isku tehtiin Lammin keskustassa Pellavamakasiininkujalla sijaitsevaan kerrostaloon 7. lokakuuta. Talossa on turvapaikanhakijoiden vuokra-asuntoja. Yksi asunnoista oli yritetty sytyttää tuleen heittämällä polttopullo asunnon ikkunaan.

Tuhopolton yritys kohdistui kosovolaisperheen lastenhuoneeseen. Huoneessa nukkuivat perheen 15-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Ikkunalasi rikkoutui ulkopuolelta, mutta ei sisäpuolelta. Perheen äiti nukkui lastenhuoneen seinän takana.

Polttopullon heittoa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä. Teon tunnusmerkistöön kuuluu, että tuhotyö aiheuttaa suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa. Rikoksen pitää olla myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuomio törkeästä tuhotyöstä voi olla vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Kukaan ei vahingoittunut iskussa.

Poliisi on tutkinnan aikana muun muassa puhuttanut alueen asukkaita. Poliisi on saanut yleisövihjeitä, mutta pyytää niitä lisää paitsi tapahtumayöltä, myös sitä edeltävältä illalta sekä tapahtuman jälkeiseltä aamulta.

Vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 050 523 5224.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi