Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kristallinkimallusta ja klaffituoleja - yrittäjäpalkinto meni nyt Orimattilaan

Stoptelttojen toimitusjohtaja on entinen taikuri, ja muutenkin yritys on maaginen.

Terttu Keskinen-Rönkkö ja Juha Rönkkö hankkivat Stopteltoille 16 Turussa valmistettua kristallikruunua. Aiemmin ne kimalsivat Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeessä palkitaan joka vuosi melkoinen joukko yrityksiä. Tällä kertaa maakunnan ykköspalkinnon sai Stopteltat Orimattilasta. Palkinto luovutettiin lauantai-iltana yrittäjäjuhlassa.

Juha Rönkön ja Terttu Keskinen-Rönkön perheyritys elää kukoistuskauttaan. Toiminta on vakiintunutta ja talous tutkitusti kunnossa. Yrittäjät ovat kokeneita, noin viisikymppisiä. Työntekijöitä on vakituisesti kymmenen ja kesän tapahtumasesongin aikaan jopa sata.Yritys on arvonsa ansainnut, ja tällä kertaa myös tarina on poikkeuksellisen kiinnostava.

Toimipaikka on Orimattilan Ravitien varrella, jossa seisoo muutama jo hieman elämää ja tuotantotoimintaa nähnyt halli. Täällä voi aistia jotain maagista.

Halleissa, konteissa ja pihoilla on melkoisesti tavaraa. Pienistä teltoista valtaviin kaarihalleihin asti, purettuna, pestyinä, kuivattuina siistissä järjestyksessä. On kaikenlaista tarviketta ja rekvisiittaa kristallikruunuista klaffituoleihin, ruusupuuovista itse kehitettyihin konttimyymälävirityksiin.

On melkoinen temppu, että joku saa pidetyksi täällä langat käsissään. Kesän kuumimpaan aikaan pitää teltoittaa ja varustaa jopa useampikin tapahtuma yhtä aikaa eri puolilla Suomea. Tästä selvitään, osin ehkä siksi, että toimitusjohtaja Rönkkö on entinen taikuri.

Viime kesänä syntyi mielenkiintoinen ennätys: Suviseuroille oli vuokrattuna reilu kilometrin mitta, 1 111 metriä telttaa.

Nuokulta kotoisin

Stopteltat oy

Toiminta alkoi 1980-luvulla Nuokun Sirkuksen telttahankinnasta, aluksi avoin yhtiö, nyt osakeyhtiö Orimattilassa. Omistajat Juha Rönkkö ja Terttu Keskinen-Rönkkö.

Telttojen, huonekalujen yms. tarvikkeiden vuokrausta, tapahtumarakentamista. Mukana vuonna 2015 esimerkiksi Porin Jazzissa ja Suomi-Areenassa, Suviseuroissa, Provinssirockissa, yhteensä noin 500 tapahtumassa.

Liikevaihto kolme miljoonaa euroa, tulos viime vuonna runsaat 40 000 euroa voitollinen. Asiakastiedon luottoluokituksen mukaan kolmen tähden yritys, kuuluu maan vahvimpiin.

Kymmenen vakituista työntekijää. Kesäkautena työllistää enimmillään noin sata henkeä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi