Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden ylin johto tuomitsi rasismin, perussuomalaiset eivät allekirjoittaneet kannanottoa

Hennalan porteille kerääntyneet ihmiset räjäyttelivät ilotulitteita ensimmäisen turvapaikanhakijoita täynnä olleen bussin saapuessa. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahden kaupungin ylin poliittinen johto tuomitsee perjantain vastaisena yönä pakolaisiin ja Suomen Punaisen Ristin avustajaan kohdistuneen uhan.

Ihmisarvo on julkilausuman allekirjoittaneiden mukaan jakamaton ja joukko haluaa ilmaista selvästi vastustavansa rasismia.

Ihmisten syrjintä ja vastakkainasettelu etnisin, uskonnollisin tai poliittisin perusteluin on väärin ja sitä tulee torjua. Sivistyneessä yhteiskunnassa ymmärretään vapauden tuoman vastuu: jokaisella teollamme on seuraus. Yhteiskunta, jossa jokaiselle voidaan turvata tasavertaiset mahdollisuudet, menestyy. On meidän valittavissa millaista kaupunkia haluamme rakentaa: avointa vai suljettua, allekirjoittaneet katsovat

Avoin demokratia kestää vastakkaisia mielipiteitä eikä siihen ei kuulu vihapuhe, ilkivalta, provosointi ja häirintä. Rasistinen puhe voi muuttua rasistisiksi teoiksi ja pahimmillaan väkivallaksi. Sananvapaus parhaimmillaan vahvistaa myös muiden sananvapautta, kun keskustelu säilyy toista ihmistä kunnioittavana, kannanotossa muistutetaan.

Maailmalla on koskettavia esimerkkejä siitä, miten turvaa hakevat otetaan vastaan. Lahden ylin johto toivoo, että tulevaisuudessa Lahdesta suojaa hakevat saavat kokea ystävällisyyttä ja turvaa.

Luottamusmiesjohto kutsuu kaikkia lahtelaisia rasismin ja syrjinnän vastustamiseen. Jokaiseen ihmisarvon loukkaukseen, rasistiseen tekoon ja uhkailuun on puututtava. Meillä tulee olla nollatoleranssi väkivaltaan. Toivomme vilpittömästi, että lahtelaiset voivat jokainen omalta osaltaan edistää ihmisten välistä luottamusta, avunantoa ja empatiaa.

Rasismin tuomitsevan kannanoton ovat allekirjoittaneet valtuuston puheenjohtajistoon kuuluvat Mika Kari (sd.), Francis McCarron (kok.), Kirsti Vaara (vihr.) ja Hannu Himanen (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtajistoon kuuluvat Juha Rostedt (kok.) ja Jarkko Nissinen (sd.) sekä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Allekirjoittajien joukosta puuttuu kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Lasse Koskinen (ps.).

Sirpa Ratia
sirpa.ratia@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi