Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hussein odotti ystävällistä vastaanottoa

Hennalaan on saapunut yön ja aamun aikana noin 200 turvapaikanhakijaa. Yhtä bussia odotellaan vielä saapuvaksi. Yhteensä tulijoita tänään odotetaan 250.

Ensimmäisissä busseissa on ollut pääasiassa lapsiperheitä ja yksin matkustavia miehiä Irakista.

Yksi heistä on Husseiniksi esittäytyvä mies. Hussein lähti elokuussa Irakista Bagdadista, koska kotona ei enää ollut turvallista. Monet muutkin lähtivät, mutta Hussein on matkassa yksin. Husseinin tie Suomeen kulki Saksan ja Ruotsin läpi. Hussein päätti pyrkiä Suomeen kuultuaan, että pääministeri Sipilä antaa kotinsa turvapaikanhakijoille. Hän odotti, että vastaanotto on ystävällinen. Hussein kiitteleekin saaneensa Suomessa kaiken tarvitsemansa.

-Minulta jäi Irakiin pieni tyttö ja poika. Yritän auttaa heitä siellä, mutta hartain toiveeni on saada heidät Suomeen, Hussein kertoo.

SPR:n Hämeen piirin valmispäällikkö Ari Saarinen kertoo, että Hennalan hätämajoitusyksikön perustaminen tuli yllätyksenä myös SPR:lle. Saarinen sai tiedon asiasta klo 13.30 ja ensimmäiset vapaaehtoiset hälytettiin Hennallaan viiden aikoihin.

-Hennalan kapasiteetti on 450 ihmistä, mutta jos tilanne muuttuu, kapasiteettia katsotaan uudestaan. Määrää voi ehkä kasvattaa, Saarinen sanoo.

Kun kaikki turvapaikanhakijat ovat saapuneet Lahteen, heille pidetään iltapäivällä infotilaisuus. Siellä kerrotaan säännöistä ja suomalaisista tavoista.

-Maassa maan tavalla, Saarinen tiivistää.

Juttua täydennetty klo 10.40.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi