Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kalastajat hamuavat haaveihinsa uusia harrastajia - täkynä nuoret kalakummit

Kerttu Kettusella tärppäsi heti: Vesijärvestä nousi mato-ongella salakka. Vasemmalla kalakummi Eemeli Ylinen. Kuva: Markus Luukkonen

Kalastusihmiset painivat saman ongelman parissa kuin muut perinteikkäiden harrastusten aktiivit: kuinka saada haaviin uusia nuoria harrastajia?

Useimpia nuoria koukuttavat tänä päivänä muut asiat kuin kiireetön oleskelu veden äärellä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on keksinyt ainakin yhden täkyn helpottamaan vihkiytymistä lajin saloihin: nuoret kalakummit. Lahden kalamarkkinoilla alkeita oli opastamassa lahtelainen Eemeli Ylinen.

Ylinen on ollut mukana seuratoiminnassa viiden vuoden ajan.

- 2-3 vuotta olen käynyt messuilla ja auttanut nuorempia onkimaan. Leireillä olen työskennellyt apuohjaajana ja SM-kisoissa olen ollut mukana oman kalastuspiirin nimissä.

Lahdesta löytyy omaa nuorille räätälöityä seuratoimintaa. Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät järjestää alle 18-vuotiaille kerhoiltoja ja leirejä. Muun muassa lokakuussa lähdetään rapuleirille Sysmän Naumiin.

Ylinen kertoo nauttivansa sekä omasta harrastuksestaan että muiden ohjaamisesta.

- Aina on mukavaa saada isoja vonkaleita. Pyydän pääasiassa haukea ja ahventa. Parhaiten minulle maistuu hauki, vaikka jotkut väittävätkin sen maistuvan puulta. Kyse on siitä, kuinka hauki valmistetaan.

Ylisen hauki nautitaan perinteisesti leivitettynä ja pannulla paistettuna.

Kalastusharrastuksen erikoisuuksiin hän ei ole perehtynyt. Suomen Vapaa-ajankalastajien kojulta löytyi lauantaina aktiiveja, jotka ovat hurahtaneet lirkkimiseen. Lirkkimisessä saalistetaan kalakannan harvinaisuuksia. Yöllä rantavedessä kahlaamalla voi otsalampun avulla löytää kaloja, joista moni ei ole edes kuullut: tokkoja, kivinilkkoja, simppuja.

Lahden kalamarkkinoilla Eemeli Ylisen opastuksesta pääsi nauttimaan muun muassa Kerttu Kettunen, joka kääräisikin Vesijärvestä kymmenessä sekunnissa salakan.

Nuorille tarkoitetusta lahtelaisesta kalastusseurasta lisää osoitteessa nuoretpyytajat.fi

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi