Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahdessa joka toisella kiinteistövälittäjällä LKV-tutkinto, yhdeksässä pisteessä vielä parannettavaa

Lahdessa puolella alan henkilöstöstä on laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto. Kuva: Katja Luoma

Ensi vuoden alusta alkaen pitää vähintään puolella jokaisen kiinteistövälitystoimipisteen myyntihenkilöstöstä olla LKV-kokeessa osoitettu ammattipätevyys. Lahdessa on nyt 139 myyntineuvottelijaa, joista jo puolella on tämä laillistetun kiinteistönvälittäjän LKV-tutkinto. Yhdeksän lahtelaista välitystoimipistettä alittaa kuitenkin vielä ensi vuonna vaaditun tason.

Lahdessa on kaikkiaan 30 välitystoimipistettä.

Keskuskauppakamarin nimeämä välittäjäkoelautakunta järjestää lauantaina 5. syykuuta LKV- ja LVV-kokeen. Tänä vuonna koe järjestetään poikkeuksellisesti kolme kertaa.

Syyskuun alussa oli laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus koko Suomen välittäjäkunnasta 60,5 prosenttia. Pätevintä kiinteistönvälitystä saa nyt Joensuussa ja Kouvolassa, joissa seitsemällä välittäjällä kymmenestä on LKV-tutkinto.

Alhaisimmat toimistokohtaiset luvut ovat Hämeenlinnassa ja Rovaniemellä, joissa yli 40 prosenttia toimistoista on tulevien pätevyysvaatimusten alapuolella.

Maassa on yhä yli 200 kiinteistönvälityspistettä, joissa on tehtävä parannuksia ennen vuoden vaihdetta.

Aiemmin on riittänyt, että yrityksen vastaavalla hoitajalla on välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys. Lisäksi jokaisessa yrityksen välitystoimipisteessä on vastaavan hoitajan pätevyyden saanut toimihenkilö, joka osallistuu itsekin välitystoimintaan.

Kiinteistönvälitysyritysten hinta- ja pätevyystiedot sisältyvät Effortia oy:n maksuttomaan hinta- ja laatuvertailuun Asuntojenmyynti fi:hin. Selvityksessä otettiin huomioon yhteensä lähes 5 000 suomalaisen myyntineuvottelijan pätevyystasot.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi