Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

ESS vei kaupunginjohtajan Lahtiblogi-näyttelyyn: katso, mitä Myllyvirta näyttelystä tuumasi

Kierroksen päätteeksi Antti Sepponen pyytää kaupunginjohtajan yhteiskuvaan. Taneli Okkonen taltioi lahtelaisten kohtaamisen. Kuva: Janne Riikonen

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ei ehkä ole ensimmäinen ihminen, johon saattaisi kuvitella törmäävänsä Lahtiblogi-näyttelyssä.

Vuonna 2011 perustettu Lahtiblogi nauttii internetissä vankkaa suosiota. Anarkistinen ja humoristinen blogi näyttää Lahdesta sen puolen, josta kaupungit virallinen viestintä vaikenee: kaduille sammuneet kulkijat, velanperintäkirjeet ja keskenkasvuiset, alatyyliset seinäkirjoittelut.

Lauantaina Lahtiblogi avasi kolmannen näyttelynsä Galleria OyOy:ssä. Esillä on kuuden eri taiteilijan näkemys Lahdesta, muun muassa Antti Sepposen valokuvia, Taneli Okkosen paitoja ja Nikolo Kerimovin aseita. Etelä-Suomen Sanomat pyysi Myllyvirran taidenäyttelyyn. Tunnistaako kaupunginjohtaja paikkaa edes samaksi?

Lahtiblogi sai uuden seuraajan

- Onks toi ihan aito? on Myllyvirran ensimmäinen kysymys.

Valokuvassa poseeraa mies, jonka kulmakarvan yläpuolelle on tatuoitu suurin kaunokirjaimin "Lahti". On se, vakuuttaa valokuvaaja Antti Sepponen. Seuraa kertomus siitä, kuinka tatuointi löytyi netistä, ja kuinka Sepponen tavoitti sen omistajan. Myllyvirtaa naurattaa.

- Miettii, että joku tykkää niin paljon Lahdesta, Sepponen sanoo.

Galleriaa on kierretty tovi, ja kameroiden sulkijat räpsyvät kaupunginjohtajan ympärillä enemmän tai vähemmän hienovaraisesti. Harmaaseen pukuun sonnustautunut Myllyvirta poikkeaa keskiverrosta näyttelyvieraasta. Muutama nuori aikuinen tulee vastaan oluttölkit kourassa.

Onks toi ihan aito? Jyrki Myllyvirta

- Mun pitää ikään kuin tasapuolisuuden vuoksi ottaa joku kuva, Myllyvirta toteaa ja suuntaa älypuhelimensa kohti Sepposta ja jalustalle aseteltua kenkäparia. Näyttelyn vetonaulana ovat tänä vuonna "tonnin stiflat" - kengät, joihin on maalattu Torven legendaarinen ovimies Jarttu. Kaupungin tyylikkäimmät jalkineet ovat myynnissä vaatimattomaan tuhannen euron hintaan.

Kierros Galleria OyOy:ssä alkaa olla lopuillaan. Myllyvirralle on selostettu ummet ja lammet näyttelyesineiden ja kuvien taustoista, mutta kaupunginjohtajan pokerinaama ei petä edes silloin, kun vastaan iskee seinällinen Lahtiblogin kohtuullisen törkyistä ja humalaista kuvastoa. Pikemminkin päinvastoin.

- Sait nyt aikaan sen, että mä tilasin Facebookista nämä Lahtiblogijutut, Myllyvirta sanoo Sepposelle ja hekottaa.

Mikä?

Anarkistinen ja absurdi Lahti

Vuonna 2011 perustetun Lahtiblogin takana on kolme taidealan opiskelijaa.

Lahtiblogi toimi aluksi vain Tumblrissa, mutta nykyään lahtelaista elämänmenoa voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa.

Nykyään Lahtiblogi elää omaa elämäänsä. Instagramissa blogia seuraa noin 5600 käyttäjää, Facebookissa yli 4000. Lähes kaikki blogin materiaali tulee nykyään lukijoilta.

Lahtiblogi 3.0 -näyttely Galleria OyOy:ssä (Päijänteenkatu 3) avoinna 5.9. asti. Arkisin 15-21, viikonloppuisin 13-21. Ei pääsymaksua.

Tekijät kehottavat katsomaan tarkemmat aukioloajat Facebookista. "Koska puhutaan nyt kuitenkin Lahdesta."

Tuija Siltamäki
tuija.siltamaki@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi