Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

PS:n puoluelehden Turkkila: "Mitään salaliittoa ei ole"

Hollolalaiskansanedustaja myöntää, että osa perussuomalaisten puolueväestä suhtautuu epäluuloisesti suomalaiseen mediaan.

Perussuomalaisten Suomen Uutiset -verkkolehden päätoimittaja Matias Turkkila pitää Suomen mediakenttää "melkoisen yksiäänisenä". Kuva: Vesa Moilanen

Perussuomalaisten puoluelehden päätoimittaja Matias Turkkila ei allekirjoita usein perussuomalaisten liepeiltä kuultua väitettä siitä, että koko mediakenttä olisi puoluetta vastaan.

- Media ei ole yksi iso monoliitti. Mitään salaliittoa ei ole, hän toteaa.

Turkkilan mukaan ”ruotsinkielisen median” kanssa perussuomalaisilla on muita enemmän ongelmia.

- Kommenttien antaminen tietyille medioille on kuin epätoivoinen luisteluharjoittelu. Aikansa jaksaa liukastella ja satuttaa polvensa, mutta jossain vaiheessa vain luovuttaa ja käyttää oman aikansa muuhun, hän kuvailee.

Turkkilan mukaan on kuitenkin selvää, että Suomen mediakenttä on ”melkoisen yksiääninen”.

- Olli Immosen Facebook-päivityksen jälkeen aika monella taholla koettiin, että nyt on tullut loistava tilaisuus ajaa hänet pois perussuomalaisista.

Turkkilan mielestä olisi ollut kaikkien edun mukaista, että Immonen olisi astunut median eteen ja kertonut näkemyksistään.

- Kansanedustajalla on laajennettu sananvapaus. Puolue ei voi pakottaa Immosen suuhun sanoja, joita hän ei halua sanoa. Vaikka kuinka olisimme halunneet Immosen reagoivan tietyllä tavalla, emme sitä voi tehdä.

Turkkilan mukaan perussuomalaisissa ei ole vielä täysin sisäistetty, että hallituspuolue on tarkemmassa tarkkailussa kuin oppositiopuolue.

Perussuomalaiset ovat tiukasti median luupin alla ja se on toisaalta hyväkin. Matias Turkkila

- Ei tässä kuitenkaan ole tarkoitus median hampaita repiä irti. On täysin selvää, että hallituspuoluetta saa kritisoida. Perussuomalaiset ovat tiukasti median luupin alla ja se on toisaalta hyväkin.

"Katkeruutta on havaittavissa"

Perussuomalaisten hollolalaiskansanedustaja Jari Ronkainen näkee, että puolueen nopea kasvu ja suuri joukko uusia toimijoita on aiheuttanut omat kasvukipunsa.

- Median toiminta on aiheuttanut paljon epäluuloja puolueessamme. Katkeruutta on havaittavissa. Mediahuomiosta on toki ollut meille hyötyäkin, jos katsoo kannatuslukuja ja kansanedustajien määrää. Kohut ja jatkuva julkisuus on kaksiteräinen miekka.

Ronkainen on eniten huolissaan siitä, että puoleelle tärkeät asiat jäävät jatkuvien kohujen varjoon.

- Median pitäisi nostaa enemmän tärkeitä asioita esiin, eikä keskittyä hölmöjen lausuntojen julkaisemiseen.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi